YIN YOGA & MEDITATIE

Binnenkort! Op 11 april start een nieuwe online Yin Yoga & Meditatie 5 weekse, live via Zoom. Meer informatie en de mogelijkheid om je plek te reserveren kan hier vanaf 20 maart.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een langzame, meditatieve vorm van yoga, waarbij je in een houding zit of ligt gedurende 3 tot 5 minuten. Zonder iets te forceren of naar een bepaald doel te streven. Voelen, ervaren, omarmen en zijn staan centraal. Moeten, analyseren, begrijpen en doen laten we even buiten de deur 😉

We duiken tijdens deze lessen altijd eerst van hoofd naar hart. In combinatie met een Tibetaanse meditatie, gaan we vervolgens gaan we op een rustige, liefdevolle en speelse manier de houdingen ervaren. Tijdens m’n lessen zul je herinnerd worden goed te blijven luisteren naar je lichaam. Via aanwijzingen of aanpassingen ontdek je hoe je dit kunt doen terwijl je in een Yin Yoga houding zit of ligt.

Yin Yoga houdingen richten zich – lichamelijk gezien – met name op het stretchen van het dieper gelegen bindweefsel, dat zich in het gehele lichaam bevindt. Dit weefsel heeft tijd nodig om op te rekken. Door langer in een houding te blijven, krijgen we naast deze helende stretches ook de gelegenheid om afstand te nemen van onze gedachten en de mind tot rust te laten komen. Effecten die je kan ervaren na (of tijdens) een Yin Yoga les zijn bijvoorbeeld; meer ruimte in je lichaam, diepe rust, heldere mind en toegenomen creativiteit en levensenergie.

Meditatie

Er zijn veel verschillende vormen van meditatie. De meditaties die ik deel zijn licht, simpel, en komen veelal van de Tibetaanse meesters. Deze mensen zijn een inspiratie voor me; ze leven 24/7 in hun hart, zijn zo blij en spontaan als kinderen, humble en dienstbaar, hebben liefdevolle relaties en staan middenin het leven. Ze staan los van religie en dogma.  Ze zijn vrij van wrok en  ‘ademen’ compassie. En dat is wat voor iedereen mogelijk is!

Meditatie is voor mij de gouden sleutel tot het ervaren van diepe rust in jezelf. Het helpt je om afstand te nemen van gedachten, emoties te kunnen omarmen, op een diep niveau te kunnen helen en om de rust en liefde in jezelf – die er altijd is – te hervinden.

Meditatie Workshops

Wil je eens de diepte in en een meditatie workshop ervaren? Dat kan! Ik geef deze workshops op een ‘down-to-earth’, lichte en eenvoudige manier. Samen gaan we van hoofd naar hart en ontdekken de kracht van meditatie, zoals hierboven beschreven! Naast geleide meditaties, is er ook de mogelijkheid om klankmeditaties mee te maken; met Tibetaanse singing bowls en andere sounds.

Voor meer informatie, vragen en boekingen, klik hier.

“Ik heb de yin lessen bij Irene gevolgd vanaf februari (voor artsen) en was meteen verkocht 
Ik heb al zoveel geleerd en van de transformerende meditaties, ik vind het wonderlijk. Vooral de meditatie om weerstand in je hart toe te laten. Daardoor ben ik heel anders tegen emoties aan gaan kijken. Dat geeft zoveel rust. Alleen al te weten dat ik deze meditatie zelf kan doen geeft heel veel vertrouwen als ik me overspoeld voel. Ik ben je super dankbaar!”

Hoe/waar kun je meedoen aan een Yin les?

Live

Ik geef regelmatig een Yin Yoga les (Engels gesproken) op de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Adres: Laurierstraat 109 Amsterdam.

Hieronder vind je het rooster en zodra er wijzigingen zijn, zal het rooster worden aangepast.


Rooster maart/april/mei 2023 @ De Nieuwe Yogaschool 

dinsdag 21 maart, 21.00 – 22.15u Yin Yoga & Meditatie

zondag 26 maart, 15.30 – 17.00u Yin Yoga Special (met live muziek & mantra)

dinsdag 4 april, 21.00 – 22.15u Yin Yoga & Meditatie

dinsdag 2 mei, 21.00 – 22.15u Yin Yoga & Meditatie

dinsdag 16 mei, 21.00 – 22.15u Yin Yoga & Meditatie

dinsdag 29 mei, 21.00 – 22.15 Yin Yoga & Meditatie


Yogalessen op locatie

Yin Yoga- en Yin Yang lessen zijn onderdeel van de stilte retraites die ik regelmatig geef.

Hier vind je de eerstvolgende stilte retraite op Terschelling in april 2023.


Online

  • Op 11 april start een nieuwe online Yin Yoga & Tibetaanse meditatie 5 weekse. Meer informatie volgt zeer binnenkort (in de week van 20 maart)
  • Op YogaTV kun je een aantal Yin Yoga sessies met Yin Yoga & meditatie vinden.
  • Op YouTube vind je ook een aantal online lessen.

En: houd de agenda in de gaten voor aankomende online series en live retraites, of schrijf je in voor m’n nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.