YIN YOGA & MEDITATIE

Ons lichaam. Hoe vaak zijn we ons daar echt bewust van? In het Westerse dagelijks leven richten we ons vaak op het verleden en toekomst, of houden we ons druk bezig met het over-analyseren van het nu. En zo leven we vooral in ons hoofd. Daar is niets verkeerd of fout aan, de meeste mensen (inclusief ikzelf) hebben dit zo geleerd tijdens het opgroeien in de wereld. Maar het levert wel vaak spanning, stress en uiteindelijk lichamelijke klachten op.

Het lichaam helpt je, door je deze signalen te geven, om weer in het moment van nu te kunnen komen. En contact te maken met jezelf.

Op het moment dat we ons bewust worden van het lichaam kunnen we opmerken dat er vaak gebieden zijn met spanning, zwaarte of zelfs pijn. Dat is een manier van het lichaam om je aandacht te trekken. Het fluistert, het kletst en soms kan het roepen, als we de subtielere signalen van het lichaam een lange tijd hebben genegeerd.

Door fysieke Yin houdingen aan te nemen kun je je bewust worden van deze gebieden, er oprecht contact mee maken en zo ruimte scheppen voor heling en herstel. De stretch levert fysiek ruimte op in de spieren en vooral bindweefsel, maar de ware heling ligt wat mij betreft op een dieper niveau rondom thema’s als: zelfliefde, compassie, dankbaarheid en vergeving.

Tijdens de Yin Yoga lessen geef ik meditatie-oefeningen die kunnen bijdragen aan heling, herstel, zelfliefde en het ervaren van vrede. Deze oefeningen zijn zo eenvoudig, dat je ze mee kunt nemen jouw dagelijks leven in.

En er is veel ruimte voor stilte. In de stilte kun je je eigen lichaam en hart gaan voelen, verstaan en zo je eigen antwoorden en wijsheid ontdekken.

Meditatie

Meditatie is een tool om in contact te zijn met je ware natuur; pure vrede en geluk. Het kan een middel zijn om oude stukken uit het verleden te helen en achter je te kunnen laten. Of om in situaties van veel beweging en verandering om je heen, diepe rust van binnen te kunnen ervaren. Meditatie betekent ‘aandachtig aanwezig zijn’, en dit kan op vele verschillende manieren! Voor iedereen is er een weg. De weg die mij het meest aanspreekt is die van Tibetaanse meesters. De meditatie oefeningen afkomstig van hen zijn heel eenvoudig en geïnspireerd door het Boeddhisme en Bon Shamanisme (Tibet). De oefeningen zelf staan los van welke overtuiging of religie dan ook. Het gaat om de directe ervaring, niet dat je ergens in gaat geloven.

Wees als een kind; nieuwsgierig en open en ervaar het zelf wat het voor je kan doen!

Waar?

Vaste yogalessen:

Delight Yoga Amsterdam

Dinsdag 20.00 – 21.30 (Yin Yoga). Locatie: Prinseneiland 20G Amsterdam

NIEUW VANAF 6 JANUARI 2020:

Maandag 10.00 – 11.15 Yin Yoga. Locatie: Prinseneiland 20G Amsterdam

Verder vervang ik regelmatig lessen van collega docenten. Klik voor een up-to-date schema op de onderstaande link.