YIN YOGA & MEDITATIE

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een langzame, meditatieve vorm van yoga, waarbij we zittende of liggende houdingen aannemen gedurende 3 tot 5 minuten. Zonder druk op onszelf uit te oefenen, en zonder naar een bepaald doel te streven, maar mét liefdevolle blik richting onszelf en ons lichaam…

De houdingen richten zich – fysiek gezien – met name op het stretchen van het dieper gelegen bindweefsel, dat zich in het gehele lichaam bevindt. Dit weefsel heeft tijd nodig om te openen. Door fysiek langer in een houding te blijven, krijgen we naast deze stretches ook de gelegenheid om afstand te nemen van onze gedachten en de mind tot rust te laten komen. Effecten die je kan ervaren na (of tijdens) een Yin Yoga les zijn bijvoorbeeld; meer ruimte in je lichaam, een heldere geest, en een toegenomen gevoel van vrede en creativiteit.

Waar kun je Yin Yoga lessen vinden?

Momenteel geef ik voornamelijk online Yin Yoga & Meditatie lessen.

Op YouTube vind je een aantal lessen en eind augustus start er een nieuwe online Yin Yoga & Meditatie 5 weekse. Hou de agenda in de gaten voor aankomende online series en live retraites, of schrijf je onderaan deze pagina in voor m’n nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Meditatie

Vrede is altijd in je aanwezig. Sterker nog, het is wie we zijn, het is onze natuurlijke staat van zijn. Echter, als we in ons hoofd leven, de gedachten en plaatjes geloven en zelfs achtervolgen, ervaren we de vrede niet of nauwelijks. Door te gaan mediteren, duik je onder de gedachten uit en ben je er niet langer een slachtoffer van. En kun je jezelf gaan ervaren als bewustzijn; datgene dat de gedachten observeert. De afstand die ontstaat tussen jou en de gedachten, maakt dat je gaat realiseren dat je vrij bent. Vrij om te kiezen of je de gedachten gelooft, of ze laat varen.

Er zijn veel verschillende vormen van meditatie. De meditaties die ik deel zijn licht, simpel en komen veelal van de Tibetaanse meesters. Deze mensen zijn een inspiratie voor me; ze leven 24/7 in hun hart, zijn zo blij en spontaan als kinderen, nederig en dienstbaar naar anderen, hebben liefdevolle relaties en staan middenin het leven. Ze zijn vrij van woede en wrok en ‘ademen’ compassie. En dat is wat voor iedereen mogelijk is! Dankzij meditatie kunnen we ontdekken wat er in ons allemaal nog niet vrij is. En met simpele tools kunnen we de mind liefdevol en stap voor stap bevrijden van deze onvrijheden – zoals beperkende overtuigingen, familieprogramma’s, belemmerende gedachten, opgekropte emoties, etc – en zo de vrijheid en stilte die in ons op ons ligt te wachten, gaan ervaren. Door meditatie help je jezelf niet langer om je heen te zoeken naar geluk, goedkeuring, liefde of veiligheid – een eeuwige zoektocht zonder eind – maar om het in jezelf te hervinden. Een zachte landing, een thuiskomen, met vreugde en plezier als gevolg!

Veel mensen ervaren een drempel om te gaan mediteren. ‘Als ik mijn ogen sluit is het zo druk van binnen, dat is zo confronterend’. M’n tip is om het dan ook heel simpel te houden: begin met 1 minuutje per dag. En dan kijk je vanzelf of je dit wil gaan uitbreiden.

En het belangrijkste om te beseffen is: je kunt niet goed of slecht zijn in mediteren en er is geen doel te behalen. Juíst niet. Een doel ligt in de toekomst, terwijl meditatie zich puur richt op het moment van nu: aanwezig zijn, observeren en omarmen dat wat er is.

Meditatie Workshops

Ik geef meditatie workshops op een ‘down-to-earth’, lichte en eenvoudige manier. Je hoeft niets te geloven van wat ik deel, in deze workshops gaat het om jouw directe ervaring. We ontdekken de kracht van meditatie, en hoe het ons kan helpen terugkeren naar innerlijke vrede, onvoorwaardelijke liefde en het ervaren van focus. Hoe het je kan helpen meer zelf-liefde en compassie te ervaren en dat de stilte dichterbij is dan we vaak denken. En: je kan gaan ervaren dat alles met elkaar verbonden is en dat inspiratie en creatieve ideëen altijd voorradig zijn.

Voor meer informatie, vragen en boekingen, klik hier.

Events