YOGA & MEDITATIE

Yoga, wat ‘verbinding’ betekent, is een manier om te ontspannen en in contact te komen met jezelf. Met wie je écht bent, los van alle rollen die je speelt in het dagelijks leven.

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend in het Oosten en is sinds de jaren ’60 populairder geworden in het Westen. Het fysieke aspect van yoga betreft houdingen om je lichaam te versoepelen. Dit bereidt je uiteindelijk voor om met je aandacht nog dieper naar binnen te kunnen gaan.

Tijdens mijn lessen..

In je lichaam zit wel eens wat spanning verstopt. Door fysieke houdingen aan te nemen kun je deze gebieden stretchen en bevrijden van die spanning. Ik reik je oefeningen aan om zelf hiermee aan de slag te kunnen gaan. En deze ervaringen kun je meenemen de wereld in!  Tijdens mijn lessen is er vooral aandacht voor het leren luisteren naar je lichaam en hart. Door middel van diverse meditaties en oefeningen duiken we vanuit onze mind (of ‘gedachtenfabriek’ 🙂 ), in ons hart. Vanuit het hart leven betekent voor mij een leven in vrede en vrijheid. En dat is wat ik vol passie, enthousiasme en plezier met je deel!

Ik geef verschillende vormen van Yoga, welke hieronder staan beschreven.

Yin Yoga

Tijdens deze meditatieve vorm van yoga begeef je je in zittende of liggende houdingen gedurende 3-5 minuten. Op fysiek niveau ontspan je je spieren en stretch je het bindweefsel. Dit weefsel wordt met het ouder worden stijver en droger. Door Yin Yoga te beoefenen versoepel je het weefsel en geef je jezelf op deze manier een hele goedkope, compassievolle verjongingskuur! Daarnaast geven de houdingen je ruimte om met je aandacht naar binnen te keren. Je leert om niet meer te vluchten van jezelf. We besteden aandacht aan het accepteren en omarmen van emoties, het minder serieus nemen van gedachten en het accepteren en liefhebben van jezelf, zoals je bent. Hier en nu. Met alles wat daarbij hoort. En niet pas als je zogenaamd perfect bent… 🙂

Yang (Vinyasa) Yoga

Op het ritme van de ademhaling bewegen we van houding naar houding. We stimuleren de hartslag en bloedcirculatie, maken ons lichaam sterk en soepel en zijn met onze aandacht in het moment, hier en nu. Voor alle lessen geldt: luister naar je lijf. Als je voelt dat het beter is om even rustig aan te doen, dan is daar op ieder moment alle ruimte voor! Op mij hoef je geen indruk te maken en op jezelf ook niet. Leer tijdens een les je grenzen en je mogelijkheden kennen. Speel, ontdek en geniet!

Meditatie

Meditatie is een tool om in contact te zijn met je ware natuur; pure vrede en geluk. Het kan een middel zijn om oude stukken uit het verleden te helen en achter je te kunnen laten. Of om in situaties van veel beweging en verandering om je heen, diepe rust van binnen te kunnen ervaren. Meditatie betekent ‘aandachtig aanwezig zijn’, en dit kan op vele verschillende manieren! Voor iedereen is er een weg. De weg die mij het meest aanspreekt is die van de Tibetaanse meesters. De meditatie oefeningen afkomstig van hen zijn heel eenvoudig en geinspireerd door het boeddhisme en shamanisme. Ze staan los van welke overtuiging dan ook. Je hoeft nergens in te geloven, het gaat om de directe ervaring. Wees als een kind; nieuwsgierig en open en ervaar het zelf wat het voor je kan doen.

In mijn eigen leven hebben deze oefeningen een wezenlijk verschil gemaakt in hoe ik het leven ervaar en de keuzes die ik heb kunnen maken vanuit mijn hart. Het leert me om in plaats vanuit angst meer vanuit vrijheid te leven, de controle los te laten en te vertrouwen op het leven. En doordat ik zelf zoveel voordelen van deze meditaties heb ervaren (en dagelijks blijf ervaren), kan ik niet anders dit met jou te delen!

Mocht je behoefte hebben aan 1-op-1 meditatielessen? Dat kan! Bij mij thuis in Amsterdam Noord geef ik 1-op-1 sessies. Stuur me graag even een bericht, dat kan op deze pagina. Binnen 3 werkdagen neem ik contact met je op.

Waar?

Vaste yogales:

Delight Yoga Amsterdam

Dinsdag 20.00 – 21.30 (Yin Yoga). Locatie: Prinseneiland Amsterdam

Verder vervang ik regelmatig lessen van collega docenten. Klik voor een up-to-date schema op de onderstaande link.

Hallo daar!