YIN YOGA & MEDITATIE

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een langzame, meditatieve vorm van yoga, waarbij we zittende of liggende houdingen aannemen gedurende 3 tot 5 minuten. Zonder druk op onszelf uit te oefenen, en zonder naar een bepaald doel te streven, maar mét liefdevolle blik richting onszelf en ons lichaam…

De houdingen richten zich – fysiek gezien – met name op het stretchen van het dieper gelegen bindweefsel, dat zich in het gehele lichaam bevindt. Dit weefsel heeft tijd nodig om te openen. Door fysiek langer in een houding te blijven, krijgen we naast deze stretches ook de gelegenheid om afstand te nemen van onze gedachten en de mind tot rust te laten komen. Effecten die je kan ervaren na (of tijdens) een Yin Yoga les zijn bijvoorbeeld; meer ruimte in je lichaam, een heldere geest, en een toegenomen gevoel van vrede en creativiteit.

Waar kun je Yin Yoga lessen vinden?

Momenteel geef ik vooral Yin Yoga lessen tijdens retraites en online.

De aankomende retraites in augustus en oktober vind je hier 

Op YouTube vind je een aantal online lessen. En: houd de agenda in de gaten voor aankomende online series en live retraites, of schrijf je in voor m’n nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende online Yin Yoga & Meditatie trajecten!

“Ik heb de yin lessen bij Irene gevolgd vanaf februari (voor artsen) en was meteen verkocht 
Ik heb al zoveel geleerd en van de transformerende meditaties, ik vind het wonderlijk. Vooral de meditatie om weerstand in je hart toe te laten. Daardoor ben ik heel anders tegen emoties aan gaan kijken. Dat geeft zoveel rust. Alleen al te weten dat ik deze meditatie zelf kan doen geeft heel veel vertrouwen als ik me overspoeld voel. Ik ben je super dankbaar!”

Meditatie

Waar we je je aandacht op richt, groeit. Leef je vooral in je hoofd, in gedachten en zorgen over de toekomst? Dan verlies je je vitale energie en kun je vermoeid, gestressed of angstig voelen. Maar er is nog een andere optie!

Vrede is altijd in je aanwezig, het is onze natuurlijke staat van zijn. Als we in ons hoofd leven, de gedachten en plaatjes geloven en zelfs achtervolgen, ervaren we de vrede niet of nauwelijks. Door te gaan mediteren, duik je onder de ruis uit, de stilte in, en ben je niet langer een slachtoffer van wat er zich in de gedachten afspeelt. De afstand die ontstaat tussen jou en de gedachten, maakt dat je gaat realiseren dat je VRIJ bent. Vrij om te kiezen of je de gedachten gelooft, of dat je ze laat gaat en zo ruimte creëert om te leven vanuit je hart, vanuit wie jij echt bent, vanuit vrijheid, plezier, liefde en vertrouwen.

Er zijn veel verschillende vormen van meditatie. De meditaties die ik deel zijn licht, simpel, en komen veelal van de Tibetaanse meesters. Deze mensen zijn een inspiratie voor me; ze leven 24/7 in hun hart, zijn zo blij en spontaan als kinderen, humble en dienstbaar, hebben liefdevolle relaties en staan middenin het leven. Ze staan los van religie en dogma.  Ze zijn vrij van wrok en  ‘ademen’ compassie. En dat is wat voor iedereen mogelijk is!

Door meditatie help je jezelf niet langer om je heen te zoeken naar geluk, goedkeuring, liefde of veiligheid – een eeuwige zoektocht zonder eind – maar om het in jezelf te hervinden. Een zachte landing, een thuiskomen, met vreugde en plezier als gevolg!

Meditatie Workshops

Wil je eens de diepte in en een meditatie workshop ervaren? Dat kan! Ik geef deze workshops op een ‘down-to-earth’, lichte en eenvoudige manier. Samen gaan we van hoofd naar hart en ontdekken de kracht van meditatie, zoals hierboven beschreven! Naast geleide meditaties, is er ook de mogelijkheid om klankmeditaties mee te maken; met Tibetaanse singing bowls en andere sounds.

Voor meer informatie, vragen en boekingen, klik hier.