Over Irene

Hey! Welkom op mijn website. Ik zal over mezelf vertellen. Over wat ik doe en hoe ik daartoe gekomen ben. Maar je leert me vooral kennen wanneer we elkaar ontmoeten, tijdens events, 1-op-1 sessies of yogalessen!

Ik werk dus als yogadocent, muzikante en geef 1-op-1 healing sessies. Mijn witte doktersjas trok ik alweer bijna 4 jaar geleden uit. Als yogadocent ben ik verbonden aan Delight Yoga  in Amsterdam waar ik Yin Yoga lessen geef. Daarnaast geef ik regelmatig concerten en workshops. Ik zing en speel gitaar, handpan en allerlei kleine instrumenten. Tevens verdiep ik me dagelijks in Rigpa Energetic Heling (een Tibetaanse vorm van energiewerk) en Reiki en geef ik 1-op-1 healing sessies. Tijdens deze sessies help ik je te luisteren naar het signaal dat het lichaam je geeft. Te kijken naar de onderliggende oorzaak van de lichamelijke of emotionele disbalans en ondersteun ik je in het helen van deze oorzaak. Meer over deze sessies lezen? Klik hier.

Yoga, meditatie en vooral Rigpa Energetic Healing hebben een grote impact op mijn leven gehad. Ik leer, dagelijks, om van mijn hoofd naar mijn hart te zakken en keuzes te maken die bij me passen. Te ontdekken wie we daadwerkelijk zijn. Me niet door angst te laten leiden, maar mijn hart te volgen. Soms zo spannend, maar vooral zo mooi! Zo liet ik het voor mij hectische artsenbestaan achter me en komt al het werk dat ik nu doe recht vanuit mijn hart. En deel ik met een groot plezier en enthousiasme de dingen die mij zo raken in dit bijzondere leven!

Liefs,

Irene

p.s. wil je contact met me opnemen, voor een sessie of een andere vraag? Laat je bericht hier achter en ik reageer binnen 2 dagen.

Iets meer lezen over ‘maar hoe/waarom heb je het artsenvak achter je gelaten en ben je deze kant op gegaan?’ Lees hieronder even verder.

Een dokter op zoek naar heling

Ik stond bij haar bed. Met een stethoscoop om mijn nek. Een receptenboekje in mijn handen en een ontslagbrief voor de huisarts. Daar ging ze. Nog maar 56 jaar, met een diagnose naar huis die haar leven op de kop zette. Ik had de wond bekeken, die genas goed. Maar haar ogen stonden donker en een glimlach lukte niet meer. Ze zag geen toekomst. En ik kon niets doen. Stond in het protocol en zeiden mijn collega’s. Maar volgens mijn gevoel klopte er iets niet. Dit kon niet haar eindstation zijn, ik geloofde het gewoon niet! Hoezo wordt de ene persoon ziek of raakt opgebrand en leeft de ander een blij en gelukkig leven? Ik voelde dat dit geen toeval kon zijn, er moest een diepere oorzaak zijn voor een lichamelijke en/of emotionele disbalans.

Binnen de muren van het ziekenhuis en verpleeghuis kwam ik niet verder. Ik raakte opgebrand, mijn hart vertelde dat het tijd was om te vertrekken. Mijn nieuwsgierigheid naar andere vormen van heling werd steeds groter en ik zei mijn baan als arts tijdelijk op. Pakte mijn spullen, vloog naar Australië en deed een yogaopleiding. Allereerst om dieper in contact te komen met mezelf. Terug in Nederland ging ik yogalessen geven en ontmoette ik Jose Antonio Manchado uit Lanzarote. En dat werd een  keerpunt in mijn leven. Hij, inmiddels een goede vriend en regelmatig in Nederland voor prachtige workshops en seminars, liet me zien: ik kan wel iets doen. Hoe donker het in het leven ook lijkt te zijn, het licht is er nog steeds. Een ziekte of burn-out is slechts een lampje op het dashboard van de auto; de olie is op! Waar ik in het ziekenhuis voor mijn gevoel de dashboardlampjes afplakte met pleisters, help ik je nu met het helen van de oorzaak. Of het bijvullen van de olie 🙂

Want Jose deelde met mij en al vele anderen een Tibetaanse wijze van helen: Rigpa Energetic Healing. Ik begon bij mezelf, ik paste Rigpa toe op mezelf en merkte hoe significant mijn leven begon te veranderen. En blijft veranderen. Van regelmatig ziek en het ervaren van angst/verkramping/vermoeidheid/controlebehoefte/perfectionisme naar gezondheid en het ervaren van innerlijke rust, plezier en vrijheid. Ik kan je niet beschrijven in woorden hoe prachtig dit is… En ik gun dit iedereen!

Mijn artsenvak heb ik achter me gelaten. En nu plak ik geen dashboard lampjes meer af met medicijnen of pleisters. Nu help ik je met het verversen van de olie; het helen van de daadwerkelijke oorzaak van een fysieke of emotionele disbalans.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden; wees welkom voor een privé sessie en stuur me even een berichtje!

Contact met me opnemen kan hier.

Binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie.