Over Irene

Welkom op mijn website!

Na 5 jaar te hebben gewerkt als arts, trok ik 4 jaar geleden de witte jas uit. Nu help ik mezelf en anderen te helen op een andere manier. In Amsterdam geef ik energetische healings waarin we kijken naar de onderliggende oorzaak van een lichamelijke of emotionele klacht of symptoom, deel ik praktische tools voor zelfheling en ondersteun ik de heling met een energetische behandeling. Met mijn voeten op de grond en een hart in verbinding.

Daarnaast geef ik als docent Yin Yoga lessen bij Delight Yoga in Amsterdam, en geef ik op verschillende plekken meditatieworkshops. Muziek is een grote passie van me en speelt een mooie rol in mijn leven! Ik zing en speel gitaar, handpan en bespeel allerlei andere kleine instrumenten. Regelmatig geef ik Sound Healings en Singing Circles en hoor je live muziek in de yogalessen die ik geef.

Hierboven las je een opsomming van wat ik doe en met wat voor projecten ik me bezig houd. Maar het leven is meer dan alleen dat! Ik geniet van longboarden, (leren) surfen, andere buitensporten en dansen. Ik ben dol op de natuur, met vrienden op avontuur gaan, nieuwe dingen leren, op innerlijke ontdekkingsreis gaan én de wereld om me heen ontdekken. Als een kind in een volwassen lichaam, vol verwondering en nieuwsgierigheid.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Liefs,

Irene

p.s. wil je contact met me opnemen, voor een healing of een andere vraag? Laat je bericht hier achter en ik reageer binnen 2 dagen.

Iets meer lezen over ‘maar hoe/waarom heb je het artsenvak achter je gelaten en ben je deze kant op gegaan?’ Lees hieronder even verder.

Een dokter op zoek naar heling

Ik stond bij haar bed. Met een stethoscoop om mijn nek. Een receptenboekje in mijn handen en een ontslagbrief voor de huisarts. Daar ging ze. Nog maar 56 jaar, met een diagnose naar huis die haar leven op de kop zette. Ik had de wond bekeken, die genas goed. Maar haar ogen stonden donker en een glimlach lukte niet meer. Ze zag geen toekomst. En ik kon niets doen. Stond in het protocol en zeiden mijn collega’s. Maar volgens mijn gevoel klopte er iets niet. Dit kon niet haar eindstation zijn, ik geloofde het gewoon niet! Hoezo wordt de ene persoon ziek of raakt opgebrand en leeft de ander een blij en gelukkig leven? Ik voelde dat dit geen toeval kon zijn, er moest een diepere oorzaak zijn voor een lichamelijke en/of emotionele disbalans.

Binnen de muren van het ziekenhuis en verpleeghuizen kwam ik niet verder. Ik raakte opgebrand, mijn lichaam en hart vertelden dat het tijd was om te vertrekken. Mijn nieuwsgierigheid naar andere vormen van heling werd steeds groter en ik zegde mijn baan als arts op. Pakte mijn spullen, vloog naar Australië en deed een yogaopleiding. Allereerst om weer in contact te komen met mezelf. Terug in Nederland ging ik yogalessen en concerten geven en ontmoette ik José Antonio Manchado uit Lanzarote. En toen vielen de puzzelstukjes op z’n plek. Hij, een goede vriend – een prachtig mens – meester in energetische heling – en regelmatig in Nederland voor workshops en seminars, liet me zien: hoe donker het leven ook líjkt te zijn, het licht is er nog steeds.  Een ziekte of burn-out is slechts een lampje op het dashboard van de auto; de olie is op! Nu help ik je met het helen van deze onderliggende oorzaak (oftewel: het bijvullen van de olie 🙂 ), zodat het lichaam en geest als gevolg van deze heling kunnen herstellen.

Want José deelde met mij en vele anderen een 2.500 jaar oude Tibetaanse wijze van helen: Rigpa Energetic Healing. Ik begon bij mezelf, ik paste Rigpa toe op mezelf en merkte hoe mijn leven begon te veranderen. En blijft veranderen. Van regelmatig ziek zijn en het ervaren van angst/verkramping/vermoeidheid/perfectionisme naar meer innerlijke rust, een diep vertrouwen, flow, gezondheid en plezier 🙂

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden; lees hier meer over healing of je kunt me hier een bericht sturen om een afspraak te maken.

Cursussen / opleidingen

Dharma Shamanic System 2 (2020) by Jose A. Manchado

Dharma Shamanic System 1 (2019) by Jose A. Manchado

Conscious Therapist Course 1 (2016) and 2 (2018) by Jose A. Manchado and Jezabel Suarez.

Reiki I en II (2017) by Jose A. Manchado

Rigpa Energetic Healing I (2014), II (2015) and III (2018) by Jose A. Manchado

Yin Yoga Teacher Training by Jose de Groot, 2015

ISHTA Yoga Teacher Training by Rachel Zinman, Byron Bay Australia 2013

Master Geneeskunde, Rijksuniversiteit Groningen (2011)

Contact met me opnemen? Dat kan hier.

Binnen 2 dagen ontvang je een reactie.