Over Irene

Hey!

Welkom op m’n website! Ik zal me even aan je voorstellen;

Mijn naam is Irene Sportel (1985), geboren in het hoge Noorden (Groningen) en woonachtig in Haarlem.

Na 5 jaar te hebben gewerkt als arts in de Westerse geneeskunde, trok ik 4 jaar geleden de witte jas uit. Sindsdien help ik mezelf en anderen te helen op een natuurlijke wijze. En recht vanuit mijn hart.

Ik werk met verschillende vormen van energetische heling en bewustzijnstherapie, welke mijzelf en anderen helpen om terug te keren naar een staat van balans, innerlijke rust en gezondheid. Deze oeroude vormen van Tibetaanse heling (en bewustzijns- en zelfhelende oefeningen) zijn volledig natuurlijk en voor iedereen.

Daarnaast geef ik Yin Yoga en meditatie lessen- en workshops en muziek is een grote passie van me. Ik zing, speel gitaar, piano, handpan en allerlei andere kleine instrumenten. Regelmatig geef ik Sound Healing concerten en hoor je live muziek tijdens de Yin Yogalessen die ik geef.

Hierboven las je een opsomming van wat ik doe en met wat voor projecten ik me bezig houd. Maar het leven is meer dan alleen dat! Ik ben dol op het buitenleven, mensen ontmoeten, de oceaan en surfen, dansen, nieuwe dingen leren, en nog zoveel meer 🙂

En ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Liefs,

Irene

Iets meer lezen over ‘maar hoe/waarom heb je het artsenvak achter je gelaten en ben je deze kant op gegaan?’ Lees hieronder even verder.

Een dokter op zoek naar heling

Ik stond bij haar bed. Met een stethoscoop om mijn nek. Een receptenboekje in mijn handen en een ontslagbrief voor de huisarts. Daar ging ze. Nog maar 56 jaar, met een diagnose naar huis die haar leven op de kop zette. Ik had de wond bekeken, die genas goed. Maar haar ogen stonden donker en een glimlach lukte niet meer. Ze zag geen toekomst. En ik kon niets doen. Stond in het protocol en zeiden mijn collega’s. Maar volgens mijn gevoel klopte er iets niet. Dit kon niet haar eindstation zijn, ik geloofde het gewoon niet! Hoezo wordt de ene persoon ziek of raakt opgebrand en leeft de ander een blij en gelukkig leven? Ik voelde dat dit geen toeval kon zijn, er moest een diepere oorzaak zijn voor een lichamelijke en/of emotionele disbalans.

Binnen de muren van het ziekenhuis en verpleeghuizen kwam ik niet verder. Ik raakte opgebrand, mijn lichaam en hart vertelden dat het tijd was om te vertrekken. Mijn nieuwsgierigheid naar andere vormen van heling werd steeds groter en ik zegde mijn baan als arts op. Pakte mijn spullen, vloog naar Australië en deed een yogaopleiding. Allereerst om weer in contact te komen met mijn lichaam en mezelf. Terug in Nederland ging ik yogalessen en concerten geven en ontmoette ik José Antonio Manchado uit Lanzarote. En toen vielen puzzelstukjes op z’n plek. Hij, een goede vriend – een prachtig mens – meester in energetische heling – en regelmatig in Nederland voor workshops en seminars, liet zien: hoe donker het leven ook líjkt te zijn, het licht is er nog steeds.  Een ziekte of burn-out is slechts een lampje op het dashboard van de auto; de olie is op! Nu help ik mezelf en anderen met het helen van onderliggende oorzaken, zodat het lichaam en geest op natuurlijke wijze kunnen herstellen.

Want José deelde met mij en vele anderen een 2.500 jaar oude Tibetaanse wijze van helen: Rigpa Energetic Healing. Ik begon bij mezelf, ik paste Rigpa toe op mezelf en merkte hoe mijn leven begon te veranderen. En blijft veranderen. Van regelmatig ziek zijn en het ervaren van veel angst/verkramping/vermoeidheid/perfectionisme naar meer innerlijke rust, een diep vertrouwen, flow, gezondheid en plezier 🙂

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden; lees hier meer over healing of stuur me hier een bericht om een afspraak te maken.

Cursussen / opleidingen

Reiki Usui Mastership (2020) door Heidi van Herpen

Dharma Shamanic System 1 (2019) en 2 (2020) door Jose A. Manchado

Conscious Therapist Course 1 (2016) en 2 (2018) door Jose A. Manchado en Jezabel Suarez.

Reiki I en II (2017) door Heidi van Herpen en Jose A. Manchado

Rigpa Energetic Healing I (2014), II (2015) and III (2018) door Jose A. Manchado

Yin Yoga Teacher Training door Jose de Groot  (2015)

ISHTA Yoga Teacher Training door Rachel Zinman, Byron Bay Australia (2013)

Master Geneeskunde, Rijksuniversiteit Groningen (2011)

Contact met me opnemen? Dat kan hier.

Binnen 2 dagen ontvang je een reactie.