Over Irene

Welkom op mijn website!

Na 5 jaar te hebben gewerkt als arts, trok ik 4 jaar geleden de witte jas uit. Nu help ik mensen (en mezelf) te helen op een andere manier; ik begeleid ze te luisteren naar hun lichaam en de signalen die het geeft. In Amsterdam geef ik healings waarin we kijken naar de onderliggende oorzaak van een lichamelijke of emotionele klacht of symptoom, deel ik praktische tools voor zelfheling en ondersteun ik de heling met een energetische behandeling. Met mijn voeten op de grond en een hart in verbinding 🙂

Daarnaast geef ik als docent Yin Yoga- en meditatielessen bij Delight Yoga in Amsterdam, en ook tijdens workshops en retraites. Muziek is 1 van mijn grote passies en speelt een mooie rol in mijn leven! Ik zing en speel gitaar, handpan en bespeel allerlei kleine instrumenten. Regelmatig geef ik ligconcerten en Yin Yoga & meditatie workshops door heel Nederland.

Hierboven las je een opsomming van wat ik doe en met wat voor projecten ik me bezig houd. Maar het leven is meer dan alleen dat! Ik geniet van longboarden, (leren) surfen, andere buitensporten, met vrienden van het leven te genieten, telkens nieuwe dingen leren, op innerlijke ontdekkingsreis gaan én de wereld om me heen ontdekken. En mezelf bij iedere uitdaging die ik tegenkom de vraag stellen: ‘hoe kan ik dankzij deze uitdaging groeien en leren?’.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Met liefde & enthousiasme,

Irene

p.s. wil je contact met me opnemen, voor een healing of een andere vraag? Laat je bericht hier achter en ik reageer binnen 2 dagen.

Iets meer lezen over ‘maar hoe/waarom heb je het artsenvak achter je gelaten en ben je deze kant op gegaan?’ Lees hieronder even verder.

Een dokter op zoek naar heling

Ik stond bij haar bed. Met een stethoscoop om mijn nek. Een receptenboekje in mijn handen en een ontslagbrief voor de huisarts. Daar ging ze. Nog maar 56 jaar, met een diagnose naar huis die haar leven op de kop zette. Ik had de wond bekeken, die genas goed. Maar haar ogen stonden donker en een glimlach lukte niet meer. Ze zag geen toekomst. En ik kon niets doen. Stond in het protocol en zeiden mijn collega’s. Maar volgens mijn gevoel klopte er iets niet. Dit kon niet haar eindstation zijn, ik geloofde het gewoon niet! Hoezo wordt de ene persoon ziek of raakt opgebrand en leeft de ander een blij en gelukkig leven? Ik voelde dat dit geen toeval kon zijn, er moest een diepere oorzaak zijn voor een lichamelijke en/of emotionele disbalans.

Binnen de muren van het ziekenhuis en verpleeghuizen kwam ik niet verder. Ik raakte opgebrand, mijn lichaam en hart vertelden dat het tijd was om te vertrekken. Mijn nieuwsgierigheid naar andere vormen van heling werd steeds groter en ik zegde mijn baan als arts op. Pakte mijn spullen, vloog naar Australië en deed een yogaopleiding. Allereerst om weer in contact te komen met mezelf. Terug in Nederland ging ik yogalessen geven en ontmoette ik Jose Antonio Manchado uit Lanzarote. En toen vielen veel puzzelstukjes op z’n plek. Hij, inmiddels een goede vriend en regelmatig in Nederland voor prachtige workshops en seminars, liet me zien: hoe donker het in het leven ook lijkt te zijn, het licht is er nog steeds. Een ziekte of burn-out is slechts een lampje op het dashboard van de auto; de olie is op! Waar ik in het ziekenhuis voor mijn gevoel de dashboardlampjes afplakte met pleisters, help ik je nu met het helen van de oorzaak. Of het bijvullen van de olie 🙂

Want Jose deelde met mij en vele anderen een Tibetaanse wijze van helen: Rigpa Energetic Healing. Ik begon bij mezelf, ik paste Rigpa toe op mezelf en merkte hoe mijn leven begon te veranderen. En blijft veranderen. Van regelmatig ziek en het ervaren van angst/verkramping/vermoeidheid/controlebehoefte/perfectionisme naar gezondheid en het ervaren van steeds meer innerlijke rust, plezier en vrijheid.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden; lees hier meer over healing of stuur me hier een bericht om een afspraak te maken.

Cursussen / opleidingen

Dharma Shamanic System 1 (2019) by Jose A. Manchado

Conscious Therapist Course 1 (2016) and 2 (2018) by Jose A. Manchado and Jezabel Suarez.

Reiki I en II (2017) by Jose A. Manchado

Rigpa Energetic Healing I (2014), II (2015) and III (2018) by Jose A. Manchado

Yin Yoga Teacher Training by Jose de Groot, 2015

ISHTA Yoga Teacher Training by Rachel Zinman, Byron Bay Australia 2013

Master Geneeskunde, Rijksuniversiteit Groningen (2011)

Contact met me opnemen kan hier.

Binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie.