Energetische healing sessie

Wat is energetische healing?

Alles is energie. Het lichaam, emoties, gedachten, patronen, overtuigingen en alles en iedereen in de wereld om ons heen. En alles is met elkaar in verbinding, niets staat los van elkaar. Body en mind vormen één geheel.

Als je een lichamelijke ziekte of blessure ervaart, ‘een druk hoofd hebt’, continue piekert of emotionele onrust ervaart, betekent dit dat er op een dieper energetisch niveau iets uit balans is. De energetische healing richt zich op het herstellen van dit diepere niveau, van waaruit je lichaam, de mind en emoties kunnen herstellen en tot rust kunnen komen.

Een behandeling kan je helpen in het ervaren van meer innerlijke rust, harmonie, mentale helderheid, levensenergie, liefde, gezondheid en vrijheid om te wandelen in de richting van je dromen.

In de sessies die ik geef maak ik gebruik van Rigpa Energetic Healing (Tibet), Dharma Shamanic System (Tibet/Australië) en Reiki Usui (Japan). Meer informatie over deze specifieke therapieën vind je onderaan de pagina.

Hoe ziet een healing sessie eruit?

Ik verwelkom je in Huis ter Kleef in het Kleverpark in Haarlem en hoor graag waarmee ik je zou kunnen helpen. Tijdens een kort gesprek verkennen we datgene waar je graag hulp bij zou ontvangen.

Vervolgens ontvang je een energetische behandeling. Hierbij maak ik gebruik van natuurlijke, oeroude vormen van heling afkomstig uit Tibet, Japan en Australië.

Deze behandeling is volledig natuurlijk en kan op zichzelf staand ingezet worden, of ter ondersteuning bij reguliere- en andere geneeswijzen.

Voor het ondergaan van een healing kom je comfortabel op een massagetafel te liggen, met je kleding aan en een deken over je heen. Je sluit je ogen en hoeft verder zelf niets te doen.

Indien van toepassing besteden we na de energetische healing aandacht aan wat je zelf in het dagelijks leven kunt doen om meer innerlijke rust, gezondheid en geluk te ervaren. Dit zijn simpele tools of oefeningen die een grote positieve impact kunnen hebben op hoe je het dagelijks leven ervaart.

Ik heb deze healing als heel krachtig en liefdevol ervaren; het heeft echt een oude overtuiging geheeld. Hierna kon/durfde ik in mijn leven/werk te maken en meer te vertrouwen op mijn hart en mijn pad.

Ik vond het prettig omdat de sessies plaatsvonden in mijn eigen huis. Ik heb tijdens de sessies van Irene geleerd hoe ik meer rust kan ervaren in mijn lichaam. Daarnaast was de healing elke keer weer ontzettend bijzonder. Bij Irene voelde het makkelijk om me open te stellen. Echt de moeite waard!

Een online healing is prettig omdat je er niet voor hoeft te reizen en je het kunt ervaren in je eigen vertrouwde omgeving. De ervaring is echter hetzelfde als een “live” sessie, die ik ook meermaals heb mogen ervaren: ik voel liefde voor de hele wereld en ik voel de vrede in mezelf. Irene biedt naast de healing ook tools die je op een leuke manier kunt toepassen in het dagelijks leven. De healing helpt je op weg en de tools bieden je de kans om ook zelf aan de slag te gaan. Gun jezelf dit! Het is de moeite (of eigenlijk vrede :-)) waard

Praktische informatie

Locatie

We ontmoeten elkaar in Haarlem of online via Zoom.

Locatie voor de live sessies

Huis ter Kleef
Kleverlaan 9b
2023 JC Haarlem

www.huisterkleefhaarlem.nl

         

Bereikbaarheid

Huis ter Kleef ligt in de Kweektuin in de wijk ‘Kleverpark’. Je kunt deze locatie bereiken:

  • te voet vanaf station Haarlem: 13 min lopen
  • met OV: bus 2 of 3 vanaf het station: uitstappen bij halte Parkeergarage Cronjé – Kleverlaan
  • met de auto: gratis parkeren aan de zijkanten van het park.

Uitwisseling

105 euro (incl. btw) voor een sessie van 60 minuten

Wil je graag een healing sessie boeken?

Je bent van harte welkom! Stuur me graag een berichtje via onderstaande link en ik reageer binnen 2 dagen.

Graag eerst een online kennismaking?

Dat kan! Via Zoom ontmoeten we elkaar en kun jij ontdekken of een healing sessie iets voor jou zou kunnen zijn. Dit gesprek is gratis én vrijblijvend en kun je eenvoudig inboeken in m’n digitale agenda:

Een veelgestelde vraag: werkt dat, een healing via Zoom?

De effecten van een energetische behandeling worden niet beïnvloed door afstand, ook al zijn jij en ik niet in dezelfde ruimte. Wil je graag een healing sessie ervaren, en is de reis naar Haarlem niet haalbaar of wenselijk voor jou? Dan kan een online sessie een uitkomst bieden!

Voor een online sessie heb je een laptop of telefoon met internet en Zoom nodig. Daarnaast is het fijn om op een plek te zijn waar je niet gestoord bent en comfortabel kunt gaan liggen op het moment dat de healing begint.

Via Zoom heb ik twee online healing sessies bij Irene gedaan. De eerste sessie was enorm intensief en transformerend, omdat er een heel oud stuk boosheid naar boven kwam dat geheeld mocht worden, en ook daadwerkelijk gebeurd is, want ik heb er sindsdien geen last meer van gehad. Het was heel fijn om dit samen met Irene te kunnen doen. Dat zij de veilige ruimte bood en aansporing om het gevoel er daadwerkelijk uit te gooien. Beide sessies gaven me een gevoel van vrede en licht, liefdevol Zijn. Een mooi cadeau om jezelf te geven op weg naar innerlijke vrijheid.

Energetische therapie

Het energiewerk dat ik toepas bevat één – of een combinatie – van de volgende therapieën:

Dharma Shamanic System

Dit is een samensmelting van practices van Tibetaanse shamanen (> 1000 jaar oud) en Australische Aboriginal shamanen (> 40.000 jaar oud).

Deze oeroude therapie brengt je terug naar je natuurlijke staat van zijn en werkt op het niveau van het onderbewustzijn. Door veranderingen op dit niveau, verandert ook het emotionele en energetische veld van degene die deze therapie ontvangt en creëert zo een blijvende verandering. Deze therapie helpt je bij het vrij zijn van stress, angst, wrok, schuldgevoel en emotioneel lijden. Het helpt je om innerlijke beperkingen te overwinnen en zo een vrijer en meer authentiek leven te leven.

Rigpa Energetic Healing

Dit energetisch heling systeem is gebaseerd op helende practices ontwikkeld door Tibetaanse monniken gebaseerd op de Medicine Buddha teachings.

Het laat toe dat iemands frequentie (trillingsniveau) stijgt op lichamelijk, mentaal en energetisch niveau. Elke cel en orgaan van het lichaam trilt op een bepaalde frequentie. Als een orgaan gezond is, is de frequentie in harmonie met de rest van het lichaam. Verandert deze frequentie, dan is de harmonie weg en ervaren we discomfort, pijn en ziekte. Rigpa Energetic Healing brengt de frequentie terug naar harmonie, de natuurlijke staat van welzijn.

Reiki Usui Shiki Rhyoho

Reiki Usui is een oeroude vorm van heling, herontdekt door Mikao Usui Japan in 1920. Het vitaliseert je lichaam en geest, stimuleert het zelf-helend vermogen van het lichaam, brengt harmonie in de energieën van het lichaam, bevrijd het van geblokkeerde energie en toxines (gifstoffen), stimuleert een staat van volledige ontspanning en vermindert stress, depressie en slapeloosheid en meer.

De vorm van Reiki Usui die ik deel in de sessies is zoals de meesters deze traditioneel hebben doorgegeven; puur en zonder tussenkomst van Neo-Reiki methoden.

—–

Voel je van harte welkom en ervaar zelf wat een sessie voor je kan betekenen.

Een dokter op zoek naar natuurlijke heling

Wil je graag weten waarom ik als voormalig arts de overstap heb gemaakt naar energetische healing? Lees dan eventjes verder.

Ik stond bij haar bed. Met een stethoscoop om mijn nek. Een receptenboekje in mijn handen en een ontslagbrief voor de huisarts. Daar ging ze. Nog maar 56 jaar, met een diagnose naar huis die haar leven op z’n kop zette. En ik kon niets doen. Ik had de wond bekeken, die genas goed. Maar haar ogen stonden donker en een glimlach lukte niet meer. Ze zag geen toekomst. En ik kon niets doen. Stond in het protocol en zeiden mijn collega’s. Toch voelde ik ergens: dit kon niet haar eindstation zijn, ik geloofde het gewoon niet! Maar binnen de muren van het ziekenhuis kwam ik niet verder. Ik zegde mijn baan als arts tijdelijk op. Pakte mijn spullen, vloog naar Australië en deed een yogadocent opleiding, om allereerst meer in contact te komen met m’n lichaam en mezelf. Terug in Nederland ontmoette ik Jose Antonio Manchado uit Lanzarote. Hij liet me zien: er is wél iets mogelijk. Hoe donker het in iemands leven ook lijkt te zijn, de vrede, liefde en kracht vanbinnen zijn er nog steeds.

En ik leerde van hem een Tibetaanse wijze van heling: Rigpa Energetic Healing. Voor mij veranderde dit mijn hele blik op gezondheid en realiseerde ik me, ook juist door m’n eigen ervaringen met lichamelijke uitdagingen, dat we onszelf kunnen helpen helen. Dat het lichaam niet tégen ons is, maar aan de bel trekt als we te ver van onszelf verwijderd raken. Dat emoties niet onhandig of fout zijn, maar boodschappers zijn die gevoeld en geuit willen worden. Dat als er een grote of kleine uitdaging in ons leven aanwezig is, we altijd een keuze hebben: we zien onszelf als slachtoffer, óf gaan we kijken hoe we dankzij de uitdaging kunnen leren, groeien en een betere versie van onszelf kunnen worden. En ik ontdekte dat er natuurlijke, eenvoudige en oeroude vormen van heling bestaan die ons hierbij kunnen helpen.

Locatie healing sessie

Huis ter Kleef
Kleverlaan 9b
2023 JC Haarlem