Laden Evenementen

« Alle evenementen

Stilte retraite op Terschelling ‘Helen en Leven vanuit je Hart’

april 14, 16:00 - april 16, 14:00

- €450

Kom je ook? Op het prachtige eiland Terschelling de stilte in, terugkeren naar de vrede in jezelf? Vanuit die stille vrede en innerlijke kracht weer het leven in te stappen of springen? 😉 Met tools voor je dagelijkse leven die je helpen om meer vanuit je hart en liefde te leven, in plaats vanuit je hoofd en angst? Voel je welkom!

Met Tibetaanse meditatie, Yin Yoga, een Sound Healing Concert en meer… Dit weekend geeft je naast groepssessies, natuur, ruimte voor jezelf en heerlijk eten óók tools die je mee kunt nemen naar je dagelijks leven, die je helpen om meer vrede en liefde te ervaren in jezelf. Alles tijdens dit weekend herinnert je eraan dat dat wat je nodig hebt, ín jou aanwezig is.

De tools die ik met je deel zijn afkomstig van Tibetaanse meesters die 100% in hun hart aanwezig zijn en leven vol compassie, plezier en vrijheid. Ze hebben met veel compassie hele eenvoudige maar krachtige oefeningen doorgegeven om anderen te helpen de vrede in zichzelf te herontdekken, innerlijke conflicten te helen en te transformeren naar een vrije, natuurlijke en ‘joyfulle’ versie van jezelf! De oefeningen hebben zo’n impact gehad op mijn eigen leven en op het leven van vele mensen die ik heb ontmoet via 1 op 1 healings, cursussen of retraites, dat ik niet anders kan dan ze met de wereld en dus ook jou te delen.

Geloof niet dat het werkt, maar kom zelf ervaren wat deze retraite voor jou kan betekenen 🙂

Heb je al een keer eerder een dergelijk programma gevolgd? Wees ook dan van harte welkom! Iedere retraite is nieuw, anders en je kunt juist door bepaalde oefeningen en onderwerpen te herhalen je ervaring verdiepen.

Leven in vrede en vrijheid

De Tibetaanse oefeningen, practices en tools die je tijdens dit weekend worden aangereikt, helpen je om meer vrede, liefde en vrijheid in jezelf te ervaren. De oefeningen kunnen een prachtige, krachtige impact hebben op hoe je het leven ervaart:

 • van zwaarte naar lichtheid
 • van leven vanuit angst naar leven vanuit liefde en vertrouwen
 • van controle naar overgave
 • van leven vanuit je hoofd naar leven vanuit je hart
 • van zelfkritiek naar zelfliefde
 • van zoeken naar liefde om je heen naar het voelen van liefde in jezelf
 • van zelfsabotage naar het wandelen in de richting van je dromen
 • van het ervaren van tekort naar leven in overvloed
 • van lichamelijke disbalans naar gezondheid
 • en meer!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Lees dan even verder!

 

Testimonials

Hier vind je ervaringen van mensen die eerder een dergelijke retraite hebben meegemaakt;

“De retraite heeft mijn ogen geopend voor een andere manier om naar het leven te kijken. Hierdoor zijn veel dingen voor mij op zijn plek gevallen. Daarnaast heeft de retraite mij fijne tools meegegeven om ook deze ervaringen in het dagelijks leven te kunnen voortzetten. Ook was ik weer onder de indruk van de kracht van stilte en hoe fijn ik dat vind. Ik vond het super!”

Margriet

 

“Het was eerste retraite van mijn leven en ik heb het als een warm bad van stilte ervaren… stilte, weerstand, uitdagingen, kwetsbaarheid, lichtheid en heling waarbij er volop ruimte was voor delen met elkaar en persoonlijke en verdiepende vragen te stellen… De stem, uitstraling en (muzikale) begeleiding van Irene ervoer ik als heel ondersteunend.”

Jeffro

 

“Afgelopen periode heb ik een heel stressvolle tijd gehad (o.a. door intensieve mantelzorg), waarbij ik in een overleefstand ben gegaan en het contact met mijn hart vaak weg was. Deze retraite heeft me doen stilstaan, en het contact met mij zelf weer doen herstellen. Ik heb prachtige waardevolle oefeningen aangereikt gekregen en oude kennis is weer opgefrist. Ik voel dat ik weer een nieuwe start heb gemaakt.”

– Monique

 

“Ik vond het een superweekend! De combinatie van yoga/meditatie en zeer zinvolle informatie zorgen voor voor een heel belangrijke positieve wending. Omdat we tools kregen tijdens de retraite, denk ik dat ik kan spreken van een blijvend leven veranderd effect.”

Ingrid Sanders

 

“De retraite heeft me tools gebracht om, wanneer ik dat even kwijt ben, terug te keren naar mijn hart. “Leven vanuit mijn hart” – dat is precies waarnaar ik zocht. Want ik wil wel luisteren naar mijn hart, maar dan moet ik eerst verstaan wat ‘ie eigenlijk te zeggen heeft! Verder vond ik het muziekonderdeel magisch en heel veel toevoegen. Zonder woorden, oefeningen, nadenken: maar gewoon zijn en de trillingen laten binnenkomen. Heel fijn. “

Santje ter Horst

 

“Door deze retraite is mijn voormalige ochtendritueel nu veranderd naar iedere morgen rond 6-7u (voor zonsopkomst) even voelen in mijn hart. Het geeft een super gefocust begin van de dag, veel creatieve ideeën en simpele oplossingen, lekker basic zoals dat blijkbaar bij me past. 

En, als echte koffieleut die ik was, drink ik nu in de ochtend thee en eet ik niet voor 10u. Wonderlijk hoe weinig je nodig hebt om je energiek te voelen”

– Mieke

Waarom een weekend in stilte?

In ieder van ons is alle wijsheid, liefde en vrede al aanwezig. Je inner being, je hart, je innerlijke meester geeft continue signalen. Maar vandaag de dag is er zoveel afleiding – telefoons, laptops, social media, drukke sociale levens – dat we deze innerlijke stem vaak niet horen.

Door even niet met elkaar te kletsen, ontstaat er pure quality time voor jou. Waardoor je dingen kunt ontdekken die je voorheen niet zag, en de signalen van je lichaam en hart (deze communiceren met je in stilte) weer kunt gaan horen. Ook het juist even niet over je proces of leven te praten, maar het puur te doorvoelen en ervaren, kan ontzettend waardevol zijn. Stilte om je heen kan je helpen om je innerlijke stilte – die er altijd al was, ook tijdens alle geluiden en afleiding – weer te voelen en ervaren.

Wat houdt dit praktisch gezien in?

Als deelnemer spreek je niet onderling met elkaar en buiten de groepssessies om spreken we niet. Tijdens de groepssessies is dit anders en ben je juist heel welkom om je ervaringen met bijvoorbeeld bepaalde meditaties of oefeningen te delen en om vragen te stellen.

Buiten de sessies om is er wel iemand voor je bereikbaar, mocht het dit nodig zijn.

Het wordt je sterk aanbevolen om je telefoon uit (of in de vliegtuigmodus) te zetten. Het je even onthouden van contact met de buitenwereld of opnemen van nieuwe informatie vanuit deze bron kan je helpen om meer in contact te zijn met het voelen en ervaren van je eigen innerlijke bron en stilte.

Er zal een telefoonnummer zijn voor je familieleden of vrienden. Dit nummer ontvang je in een laatste mail voor vertrek, twee weken voordat de retraite aanvangt.

Yoga

De Tibetaanse meditaties en oefeningen vormen het hart van deze retraite, en Yin Yoga zal een heel waardevolle en ondersteunende rol gaan spelen. Deze vorm van yoga is verstillend en meditatief. De liggende of zittende houdingen houden we ongeveer drie tot vijf minuten aan. Door de tijd te nemen, kun je diep in de ervaring zakken en krijgt je lichaam de tijd om rustig te wennen aan de stretches. Yin Yoga helpt je om je lichaam te openen, verjongen en ontspannen én stelt je in staat om de taal van je lichaam beter te leren verstaan. En je krijgt de ruimte om bepaalde kwaliteiten te oefenen tijdens de houdingen – zoals liefdevol observeren, compassie en acceptatie – die je vervolgens mee kunt nemen je leven in.

En in de ochtend genieten we van een iets meer activerende, eenvoudige yoga flow, die geschikt is voor alle niveaus.

Je hebt voor deze retraite geen yoga-ervaring nodig!

 

De kracht van klank en mantra

Tijdens deze retraite zul je op verschillende momenten ondergedompeld worden in ondersteunende live muziek en Sound Healing. En op zaterdagavond gaan we met elkaar een aantal Tibetaanse en Indiase mantras zingen. Er zijn namelijk allerlei deurtjes naar de stilte in onszelf. Een ervan is juíst via klank en geluid. De klanken van helende Tibetaanse en Sanskriet (India) mantra’s worden al eeuwen ingezet en helpen je om terug te keren naar je natuurlijk staat van zijn; harmonie, vrede, joy en liefde. Door deze mantra’s samen te zingen, kun je gaan ervaren wat dit voor jou kan betekenen.

Programma

Aankomst Je wordt om 16u verwacht op onze locatie, de Volkshogeschool in Hoorn, middenin de natuur. Hier ben je naartoe gefietst met de huurfiets die voor je klaar staat in het dorp West Terschelling, daar waar de veerboot arriveert. Je bagage wordt vervoerd door het fietsverhuur bedrijf, zodat je je niet als een pakezeltje over de fietspaden hoeft te bewegen.

Programma Bij aankomst op vrijdag krijg je je kamer toegewezen. Daar kun je even landen, waarna we om 17u verzamelen in de zaal ‘de Brêge’, een ronde ruimte die uitkijkt op de bossen van Hoorn. De retraite start vanaf hier, samen in een cirkel. We luiden tevens de stilte in.

Om 18u is er een diner en vervolgens genieten we van een Meditatie & Yin Yoga sessie, afgesloten met Sound Healing.

Zaterdag starten we om 07.30u met een ochtendmeditatie en een ‘gentle’ ochtend yoga flow. Het ontbijt is om 09u, waarna we een verdiepende sessie ingaan. Vervolgens is er tijd voor jezelf en lunchen we om 12.30u. Vervolgens gaan we de prachtige natuur in voor een stilte wandeling. Nadien is er weer tijd voor jezelf en ontmoeten we elkaar om 16u voor een Yin Yoga & Meditatie sessie. Om 18u geniet je van een diner en we sluiten de dag af met een Singing Circle!

Zondag ontmoeten we elkaar weer om 07.30u voor een meditatie en milde ochtendyoga sessie. Om 09u genieten we van een ontbijt en bereid je je lunchpakket voor, waarna we een verdiepende sessie induiken. Hierna is er tijd voor jezelf, kun je met je lunchpakket even de natuur in of ergens op de locatie ontspannen. Om 12.30 verzamelen we in de groepsruimte om samen deze retraite af te sluiten, ervaringen te delen en om elkaar rond 14u uit te zwaaien!

Dit programma is voorbehouden aan wijzigingen, maar de grote lijnen zullen hetzelfde blijven.

 

Locatie

We verblijven in de bossen van Hoorn, in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) van Terschelling.

Wij hebben het mooie ronde gebouw ‘de Brêge’ geheel tot onze beschikking. Dit gebouw is rondom een duin gebouwd en kijkt uit op het bos. Hier bevinden zich 11 ruimte tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos.

In de gemeenschappelijke zitruimte van het gebouw is een klein keukentje. Er ligt een groot terras om het gebouw heen en er zijn diverse zitjes, buiten en binnen.

Bovenin dit gebouw bevindt zich onze groepsruimte, waar we van alle groepssessies, Sound Healing, Singing Circle en meer gaan genieten!

De maaltijden genieten we, ook in stilte, in een andere ruimte.

 

Vervoer

Vanuit Harlingen (Friesland) vertrekt de veerboot en snelboot naar Terschelling. Deze overtochten duren respectievelijk 2 uur en 45 minuten. Je kunt op de website van Rederij Doeksen je overtochten boeken.

Bij het fietsverhuurbedrijf Haantjes staat je fiets voor je klaar. Hiermee fiets naar onze locatie in Hoorn. Dit kun je via de kortste weg doen (10km) of je kunt je weg vinden via de duinen en bossen. Je bagage hoef je niet mee te nemen, deze wordt door het verhuurbedrijf vervoerd naar Hoorn.

Wil je je fiets langer huren dan de 3 dagen die je van ons krijgt? Dat kan! Meer informatie hierover vind je in de mail voor vertrek.

Bewust eten

Tijdens deze retraite kun je gaan genieten van bewuste maaltijden, bereid door de kok van de locatie. Deze maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en daar waar mogelijk bereid met lokale producten van het eiland.

Heb je een bepaalde allergie waar de kok rekening mee dient te houden? Dit kun je aangeven wanneer je je aanmeldt voor deze retraite.

Is deze retraite iets voor jou?

Wil je graag een weekend voor en met jezelf? Wil je graag in het dagelijks leven dichterbij jezelf blijven? Leven vanuit je hart, doen waar je blij van wordt? Liefdevol innerlijke bagage achter je te laten die je niet meer dient? Jezelf helpen helen, terugkeren naar wie je écht bent?

Sta je open voor nieuwe dingen en heb je de wens om lichter, speelser en vrijer door het leven te gaan?

Zijn je antwoorden vooral ‘ja’? Dan is deze retraite iets voor jou!

 

Praktische informatie

Wanneer?

vrijdag 14 – zondag 16 april 2023

Hoe laat?

Aankomst op vrijdag 14 april om 16u, start van het programma om 17u.

Einde van het programma op zondag om 14u.

Let op: je kunt niet later dan 17u nog aansluiten bij de retraite. Dan mis je de introductie en essentiële informatie voor deze retraite en deze kun je later niet inhalen. Zorg er dus voor dat je ruim de tijd neemt voor je reis naar Terschelling en Hoorn.

Waar? 

Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling

Groepsgrootte: maximaal 18 personen.

Prijs

450 euro (incl. btw)

Dit is inclusief

 • Twee overnachtingen in een ruime gedeelde tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Het complete retraite programma
 • 2x diner, 2x lunch (waarvan 1x in de vorm van een lunchpakket), 2x ontbijt
 • Linnengoed en handdoeken
 • Een huurfiets voor 3 dagen
 • Thee, water en lichte snacks

En exclusief

 • Vervoer naar Harlingen Haven en Terschelling
 • Annuleringsverzekering

Meenemen

Alle materialen (yogamatten, dekens, kussens) zijn voor je aanwezig.

Neem een notitieboekje mee om je ervaringen op te kunnen schrijven, practices mee naar huis te nemen en voor de inzichten die je opdoet.

In de mail voor vertrek vind je een uitgebreidere meeneemlijst.

Betaling

Zodra je je aanmeldt, ontvang je een pre-bevestigingsmail (check ook je spamfolder). Hierin vind je een betaallink, welke je leidt naar een betaalpagina. Hier kun je je gegevens achterlaten en je betaling doen. Nadien ontvang je direct een factuur in je inbox.

Let op; je plek is pas voor jou gereserveerd nadat je de betaling hebt gedaan.

Annuleringsvoorwaarden

Ben je door omstandigheden genoodzaakt om je reis te annuleren? Dat kan natuurlijk gebeuren. In dat geval gelden de volgende voorwaarden:

Annuleer je je boeking:

 • tot 8 weken voor aanvang: dan krijg je 100% van je betaling retour
 • van 8 tot weken 6 weken voor aanvang: je krijgt je 75% van je betaling retour
 • van 6 tot weken 4 weken voor aanvang: je krijgt je 50% van je betaling retour
 • van 4 tot 2 weken voor aanvang: je krijgt 25% van je betaling retour
 • van 2 weken tot de aanvang van de retraite krijg je 0% retour

Of: als je iemand kent die je plek wil overnemen, dan kun je je deelname in overleg overdragen aan die persoon.

Als je je inschrijft voor deze retraite dan …

Ga je akkoord met het stilte-aspect van deze retraite. Dit houdt in dat je tussen de groepssessies door niet met elkaar praat – ook niet in je kamer. Ook de telefoons blijven uit het zicht (en het liefst uit). Op deze manier krijgt iedereen de gelegenheid om van de stilte en ‘unpluggen’ te genieten. Tijdens de groepssessie is er wel gelegenheid tot het delen van je ervaringen en het stellen van vragen.

Wil je erbij zijn?

 

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit gemediteerd, is deze retraite iets voor mij?

Bij elke meditatie beginnen we allemaal met een ‘beginners mind’. Wel of geen ervaring met meditatie is niet van belang. Dus ja! Deze retraite is ook voor jou!

Moet ik lichamelijk flexibel zijn voor de yoga die we gaan doen?

Nee 🙂 Voor yoga die ik deel (Yin Yoga en gentle flow) hoef je niet flexibel te zijn. Doe de houdingen zoals deze goed voor jou voelen, het gaat er niet om hoe het eruit ziet of hoe diep je kunt stretchen. Je kunt de houding aanpassen totdat ie goed voelt voor jou, of een alternatieve houding aannemen, welke ik ook zal benoemen tijdens de sessies.

Kan ik op vrijdag 14 april later dan 17.00 arriveren?

Nee, dit is niet mogelijk. We starten met z’n allen om 17.00. Tijdens deze gezamenlijke start wordt essentiële informatie gedeeld en de stilte gezamenlijk ingeluid. En dit gedeelte kun je niet missen.

Zijn er eenpersoons kamers beschikbaar?

Bij deze retraite zijn er geen eenpersoons kamers beschikbaar.

Heb je andere vragen?

Ik help je graag verder! Stel je vraag gerust hier.

 

Ik kijk er onwijs naar uit om je te ontmoeten op het prachtige Terschelling!

 

Alle liefs,

Irene

Gegevens

Begin:
april 14, 16:00
Einde:
april 16, 14:00
Kosten:
€450
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Folkshegeskoalle Terschelling
Badweg Hoorn 11
Hoorn Terschelling, Friesland 8896KC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Begin:
april 14, 16:00
Einde:
april 16, 14:00
Kosten:
€450
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Folkshegeskoalle Terschelling
Badweg Hoorn 11
Hoorn Terschelling, Friesland 8896KC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie