Laden Evenementen

« Alle evenementen

Stilte retraite op Terschelling

oktober 27, 16:00 - oktober 29, 13:30

- €425

 

Wil je graag meer rust en ruimte ervaren in jezelf?

Een weekend in stilte zijn?

De helende kracht van je hart ervaren?

Meer vrede, lichtheid en liefde  in jezelf ervaren?

Je lichaam liefdevolle aandacht geven?

Meer zelfliefde en compassie ervaren?

Op een speelse, eenvoudige wijze oefeningen ontdekken die je hierbij helpen?

 

Dan is deze retraite iets voor jou!

We gaan genieten van Yin Yoga, ochtend yoga, Tibetaanse meditaties en tools voor je dagelijks leven, Sound Healing, een stilte wandeling door de bossen en naar zee, en meer. Met Tibetaanse oefeningen die je helpen om meer vrede, lichtheid, gezondheid, liefde en vrijheid in jezelf te ervaren.

Ben je nieuwsgierig of voel je een ‘jaa, dat is iets voor mij!’? Lees dan even verder…

 

Tibetaanse meditatie

De Tibetaanse meditaties en oefeningen die je tijdens dit weekend worden aangereikt, helpen je om meer vrede, lichtheid, liefde en vrijheid in jezelf te ervaren en bevorderen het zelfhelende vermogen van het lichaam. De oefeningen zijn eenvoudig en afkomstig van Tibetaanse meesters die 100% in hun hart aanwezig zijn en leven zonder angst, vol compassie, plezier en vrijheid. De meesters hebben met veel liefde en toewijding deze oefeningen ontwikkeld om ook anderen te helpen de vrede in zichzelf te herontdekken, te helen en te leven vanuit ‘t hart.

Dankzij Jose Antonio Manchado kwamen deze eenvoudige oefeningen en tools op m’n pad en in dankbaarheid deel ik ze graag met jou. Ze helpen je om te ervaren:

 • innerlijke rust
 • levensplezier
 • mentale helderheid
 • vitaliteit en gezondheid
 • energie
 • zelfliefde
 • compassie voor jezelf en anderen
 • vrijheid om de weg te wandelen die bij joú past
 • en meer

Je hoeft niet te geloven dat deze meditaties dit effect hebben. Kom zelf ervaren wat de oefeningen en meditaties voor joú kunnen betekenen. Jouw ervaring is het enige dat telt. De rest is slechts een verhaal 🙂

 

Testimonials

Hier vind je ervaringen van mensen die eerder een dergelijke retraite hebben meegemaakt;

“Wat een bijzonder weekend beleefde ik op Terschelling tijdens het stilte weekend met Irene. Los van de locatie (Terschelling is magisch, de volkshogeschool een heerlijke rustige plek) was het vooral een thuiskomen bij mezelf. Ik zou iedereen zo’n weekend gunnen! Weer meer leren voelen, de weg naar je hart terugvinden.”

Roosmarijn Klaassen

 

“Door de stilte retraite heb ik ervaren om van mijn hoofd naar mijn hart te gaan. In woorden kon ik al goed vertellen welke ontwikkeling ik doormaak, maar ik heb het nu ook echt kunnen voelen. Daardoor is er vanalles gaan stromen weer en ben ik een stapje verder gekomen in het ontdekken wie ik ben en wat ik wil. De prachtige natuur daarbij versterkt de stilte in jezelf, en de stilte in jezelf versterkt de schoonheid van de natuur.”

Geertje Jorritsma

 

Het was eerste retraite van mijn leven en ik heb het als een warm bad van stilte ervaren… stilte, weerstand, uitdagingen, kwetsbaarheid, lichtheid en heling waarbij er volop ruimte was voor delen met elkaar en persoonlijke en verdiepende vragen te stellen… De stem, uitstraling en (muzikale) begeleiding van Irene ervoer ik als heel ondersteunend.

Jeffro

 

Afgelopen periode heb ik een heel stressvolle tijd gehad (o.a. door intensieve mantelzorg), waarbij ik in een overleefstand ben gegaan en het contact met mijn hart vaak weg was. Deze retraite heeft me doen stilstaan, en het contact met mij zelf weer doen herstellen. Ik heb prachtige waardevolle oefeningen aangereikt gekregen en oude kennis is weer opgefrist. Ik voel dat ik weer een nieuwe start heb gemaakt.”

– Monique

 

Ik vond het een superweekend! De combinatie van yoga/meditatie en zeer zinvolle informatie zorgen voor voor een heel belangrijke positieve wending. Omdat we tools kregen tijdens de retraite, denk ik dat ik kan spreken van een blijvend leven veranderd effect.

Ingrid Sanders

Yin Yoga

Yin Yoga is verstillende en meditatieve vorm van yoga. De liggende of zittende houdingen houden we ongeveer drie tot vijf minuten aan. Door de tijd te nemen, kun je diep in de ervaring zakken en krijgt je lichaam de tijd om rustig te wennen aan de stretches. Yin Yoga helpt je om je lichaam te openen, verjongen en ontspannen. En je krijgt de ruimte om bepaalde dingen te oefenen tijdens de houdingen – zoals liefdevol observeren, compassie en acceptatie – die je vervolgens mee kunt nemen de mat af en je leven in.

Op zaterdag- en zondagochtend genieten we van een iets meer activerende, eenvoudige yoga flow, die geschikt is voor alle niveaus.

Je hebt voor deze retraite geen yoga- of meditatie ervaring nodig!

 

De kracht van klank en mantra

Tijdens deze retraite zul je op verschillende momenten ondergedompeld worden in ondersteunende ontspannende live muziek, bijvoorbeeld tijdens de eindontspanning na een yogales. Daarnaast eindigt de zaterdag met een Sound Healing ligconcert en is er op zondagochtend een Singing Circle waarin we samen Tibetaanse en Sanskrit (Indiaas) mantra’s zingen. Er zijn namelijk allerlei wegen naar de stilte en vrede in onszelf! Één van die wegen is via klank, geluid en mantra.

Sound Healing Concert: dit is een concert waarbij je heerlijk comfortabel gaat liggen op een matje, jezelf toedekt met een deken en je ogen sluit. Je laat je meenemen op een innerlijke reis door de helende klanken en geluiden van Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, gitaar, zang (Tibetaanse mantra’s), een drum en andere wereldinstrumenten.

 

Stilte

Door even niet met elkaar te kletsen, ontstaat er pure quality time voor jou. Waardoor je de taal van je hart (dit communiceert met je in stilte) weer kunt gaan horen. Stilte om je heen kan je helpen om je innerlijke stilte – die er altijd al was, ook tijdens alle geluiden en afleiding – weer te gaan voelen en ervaren.

Wat houdt dit praktisch gezien in?

Als deelnemer spreek je niet onderling met elkaar en buiten de groepssessies om spreken we niet. Tijdens de groepssessies is dit anders en ben je welkom om je ervaringen met bijvoorbeeld bepaalde meditaties of oefeningen te delen en om vragen te stellen.

Buiten de sessies om is er wel iemand voor je bereikbaar, mocht het dit nodig zijn.

Het wordt je sterk aanbevolen om geen boeken te gaan lezen en je telefoon uit (of in de vliegtuigmodus) te zetten. Het je even onthouden van contact met de buitenwereld of opnemen van nieuwe informatie uit boeken kan je helpen om meer in contact te zijn met het voelen en ervaren van je innerlijke stilte.

Er zal een telefoonnummer zijn voor je familieleden of vrienden. Dit nummer ontvang je in een laatste mail voor vertrek, twee weken voordat de retraite aanvangt.

Programma

Je wordt op vrijdag 27 oktober om 16u verwacht op onze locatie, de Volkshogeschool in Hoorn, middenin de natuur.

Bij aankomst op vrijdag krijg je je kamer toegewezen. Daar kun je even landen, waarna we verzamelen in de zaal ‘de Brêge’, een ronde ruimte die uitkijkt op de bossen van Hoorn. De retraite start vanaf hier en we luiden tevens de stilte in. Vervolgens is er een diner en daarna een meditatie & yin yoga sessie, en geniet je van live muziek tijdens je eindontspanning.

Zaterdag starten we met een ochtendmeditatie en een gentle yoga flow, gevolgd door het ontbijt. Na het ontbijt volgt een verdiepende sessie en is er tijd voor jezelf. Rond het middaguur kun je in in je eigen tijd genieten van je lunchpakket en gaan we daarna het bos in en het strand op voor een stilte wandeling. Nadien is er weer tijd voor jezelf en ontmoeten we elkaar later in de middag voor een verstillende yin yoga & meditatie sessie. Daarna staat er een heerlijk diner voor je klaar en sluiten we de dag af met een Sound Healing Concert.

Zondag starten we de dag ook met een ochtendmeditatie en iets gentle yoga flow, gevolgd door het ontbijt. Hier bereid je tevens een lunchpakket voor, waarna we samen een laatste sessie in duiken waarin we meditatie en het zingen van mantra’s zullen gaan ervaren. Na deze sessie is er weer voldoende tijd voor jezelf en rond 12.30u verzamelen we in de groepsruimte om samen deze retraite af te sluiten, de stilte te beëindigen, ervaringen te delen en om elkaar rond 13.30u uit te zwaaien!

Dit programma is voorbehouden aan wijzigingen, maar de grote lijnen zullen hetzelfde blijven.

 

       

 

Locatie

We verblijven in de bossen van Hoorn, in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) van Terschelling.

Wij hebben het mooie ronde gebouw ‘de Brêge’ geheel tot onze beschikking. Dit gebouw is rondom een duin gebouwd en kijkt uit op het bos. Hier bevinden zich 11 ruimte tweepersoonskamers met elk een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos, je bent dus in direct contact met de natuur!

In de gemeenschappelijke zitruimte van het gebouw is een klein keukentje. Er ligt een groot terras om het gebouw heen en er zijn diverse zitjes, buiten en binnen.

Bovenin dit gebouw bevindt zich onze groepsruimte, waar we van alle groepssessies en het Sound Healing Concert gaan genieten!

Vervoer

Naar Harlingen

De boot naar Terschelling vertrekt vanaf de haven van Harlingen. Je kunt op verschillende manieren deze haven bereiken:

Auto

Je kunt je auto parkeren in één van de langparkeerplaatsen in Harlingen, deze zijn op loopafstand van de haven. Kijk hier voor meer informatie.

OV

Trein: Er is een treinstation ‘Harlingen Haven’ op 4 minuten loopafstand van de veerhaven.

 

Harlingen -> Terschelling

Vanuit Harlingen vertrekt de veerboot (duur van de overtocht: 2hr) en snelboot (overtocht: 45 min) naar Terschelling. Je kunt op de website van Rederij Doeksen je overtochten boeken. Het advies is om dit tijdig te doen.

 

Haven Terschelling  -> accommodatie

Op Terschelling staat bij het fietsverhuurbedrijf Haantjes (3 min lopen vanaf de haven) een huurfiets voor je klaar. Je fietst van West-Terschelling naar de Volkshogeschool in Hoorn. Je bagage hoef je niet mee te nemen, deze wordt kosteloos door het verhuurbedrijf vervoerd naar de Volkshogeschool.

Is het voor jou niet mogelijk om te fietsen? Je kunt vanaf de haven op Terschelling ook een bus nemen die je vlakbij de locatie afzet. Kies bestemming ‘Oosterend’ en stap uit in Terschelling – Hoorn halte Badweg.

 

Terschelling -> Harlingen 

Op zondag om uiterlijk 13.30u eindigt het retraite programma. Mocht je op zondag naar de vaste wal gaan: de eerst mogelijke veerboot die je kunt nemen vertrekt om 15.35u vanaf de haven op West-Terschelling.

Bewust eten

Tijdens deze retraite kun je gaan genieten van heerlijke vegetarische maaltijden, bereid door de kok van de locatie. Deze maaltijden zijn zo goed als helemaal biologisch en daar waar mogelijk bereid met heerlijke lokale producten van het eiland.

Heb je een bepaalde allergie waar de kok rekening mee dient te houden? Dit kun je aangeven wanneer je je aanmeldt voor deze retraite.

Is deze retraite iets voor jou?

Wil je graag een weekend voor en met jezelf? Terugkeren naar de vrede en stilte in jezelf? Laten gaan wat je niet meer dient? In plaats van leven vanuit je hoofd, meer gaan leven vanuit je hart?

Zijn je antwoorden vooral ‘ja’? Dan is deze retraite iets voor jou!

 

Praktische informatie


Wanneer?

vrijdag 27 – zondag 29 oktober 2023

 

Hoe laat?
Aankomst op vrijdag 27 oktober om 16u, start van het programma om 17u.

Einde van het programma op zondag om 13.30u.

 

Let op: je kunt niet later dan 17u aansluiten bij de retraite. Dan mis je de introductie en essentiële informatie voor deze retraite en deze kun je later niet inhalen. Zorg er dus voor dat je ruim de tijd neemt voor je reis.

 

Waar? 
Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling

 

Prijs
Tweepersoonskamer: 425 euro

Eenpersoonskamer: 525 euro (beperkt beschikbaar)

 

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.

 

Dit is inclusief
– Twee overnachtingen in een ruime gedeelde twee- of eenpersoonskamer met eigen badkamer
– Het complete retraite programma en Sound Healing Concert
– 2x diner, 2x lunchpakket, 2x uitgebreid ontbijt
– Linnengoed en handdoeken
– Een huurfiets voor 3 dagen
– Thee, water en lichte snacks

 

En exclusief
Vervoer naar Harlingen Haven en Terschelling
Eventuele annuleringsverzekering

Meenemen

 • Notitieboek en pen
 • Schoenen waar je fijn op kunt wandelen
 • Warme kleding voor ‘s avonds
 • Alle materialen – yogamatten, meditatiekussens en dekens – zijn voor je aanwezig. Wil je een yoga bolster gebruiken? Dan deze graag zelf even meenemen.

In de mail voor vertrek vind je nog wat extra ‘meeneem tips’.

Betaling

Zodra je je aanmeldt, ontvang je een pre-bevestigingsmail (check ook je spamfolder). Binnen twee dagen ontvang je een mail met een betaallink. Zodra je je betaling hebt gedaan, is je plek voor jou gereserveerd. Na je betaling ontvang je nog wat uitgebreidere informatie.

Als je je inschrijft voor deze retraite dan …

Ga je akkoord met het stilte-aspect van deze retraite. Dit houdt in dat je tussen de groepssessies door niet met elkaar praat – ook niet in je kamer. Ook de telefoons blijven uit het zicht (en het liefst uit). Op deze manier krijgt iedereen de gelegenheid om van de stilte en ‘unpluggen’ te genieten. Tijdens de groepssessie is er wel gelegenheid tot het delen van je ervaringen en het stellen van vragen.

Je plek reserveren

Dat kan hier!:

Veel gestelde vragen

Is het nodig om ervaring te hebben met meditatie?

Nee 🙂 Je hebt geen ervaring nodig met meditatie om aanwezig te kunnen zijn bij de retraite.

 

Moet ik lichamelijk flexibel zijn voor de yoga die we gaan doen?

Nee 🙂 Voor yoga die ik deel (Yin Yoga en Gentle Flow) hoef je niet flexibel te zijn. Doe de houdingen zoals deze goed voor jou voelen, het gaat er niet om hoe het eruit ziet of hoe diep je kunt stretchen. Je kunt de houding aanpassen totdat ie goed voelt voor jou, of een alternatieve houding aannemen, welke ik ook zal benoemen tijdens de sessies.

 

Kan ik op vrijdag 14 april later dan 17.00 arriveren?

Nee, dit is niet mogelijk. We starten met z’n allen om 17.00. Tijdens deze gezamenlijke start wordt essentiële informatie gedeeld en de stilte gezamenlijk ingeluid. En dit gedeelte kun je niet missen.

 

Zijn er eenpersoons kamers beschikbaar?

Ja, er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt het bedrag in twee termijnen betalen. Je betaalt dan eerst 50% van het bedrag, waarmee je je reservering bevestigt. De andere 50% betaal je binnen 2 maanden na je aanmelding. Mocht je graag van deze vorm van betaling gebruik maken, vermeldt dit graag even bij ‘heb je nog vragen?’ op het aanmeldingsformulier.

 

Heb je andere vragen?

Ik help je graag verder! Stel je vraag gerust hier en ik reageer binnen 2 dagen op je mailtje.

 

Ik kijk er naar uit om je in de herfst van 2023 te verwelkomen op het prachtige Terschelling!
Alle liefs,

Irene

 

Annuleringsvoorwaarden

Ben je door omstandigheden genoodzaakt om je reis te annuleren? Dat kan natuurlijk gebeuren. In dat geval gelden de volgende voorwaarden:

Tot 2 maanden voor aanvang van de retraite kun je je deelname annuleren en ontvang je 100% van je betaling retour minus €12,50 administratiekosten. Annuleer je je plek binnen 2 maanden voor aanvang van de retraite, dan gelden de volgende voorwaarden:

 •  van 8 tot weken 6 weken voor aanvang: je krijgt 75% van je betaling retour
 • van 6 tot weken 4 weken voor aanvang: je krijgt 50% van je betaling retour
 • van 4 tot 2 weken voor aanvang: je krijgt 25% van je betaling retour

Binnen twee weken voor aanvang van de retraite is er geen restitutie meer mogelijk.

Een andere optie is: als je zelf iemand vindt die in jouw plaats aan de retraite gaat deelnemen. In dat geval is restitutie wel mogelijk. De gegevens van deze deelnemer dienen 24u voordat de retraite begint bij Irene bekend te zijn.

Gegevens

Begin:
oktober 27, 16:00
Einde:
oktober 29, 13:30
Kosten:
€425
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Folkshegeskoalle Terschelling
Badweg Hoorn 11
Hoorn Terschelling, Friesland 8896KC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Begin:
oktober 27, 16:00
Einde:
oktober 29, 13:30
Kosten:
€425
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Folkshegeskoalle Terschelling
Badweg Hoorn 11
Hoorn Terschelling, Friesland 8896KC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie