Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Stilte retraite aan de Waddenzee @ Paesens, Friesland (VOL)

21 oktober 2022, 16:00 - 23 oktober 2022, 14:30

- €450

Deze retraite is volgeboekt. Check de agenda voor meer retraites in de toekomst!

In de herfst van 2022 graag een weekend helemaal voor jezelf, terug naar je innerlijke stilte en rust?

Van 21 t/m 23 oktober ben je van harte welkom in Boerderij ‘Zen aan Zee’, waar een weekend helemaal voor jou op je wacht. Op 350 meter van de Waddenzee, op het platteland van Friesland, kun je je onderdompelen in de stilte. In een kleine groep (max 12 deelnemers), met een wijds uitzicht 🙂

Deze retraite is een reis van doen naar zijn. Van denken naar voelen. Tijdens dit weekend leg je de rollen die je in het dagelijks leven speelt even naast je neer. Door stil te staan en met je aandacht naar binnen te gaan via Yin Yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen, kun je in een dieper contact komen met je hart en je innerlijke vrede en onvoorwaardelijke liefde, die altijd in je aanwezig is.

Ik deel, op lichte en liefdevolle wijze, eenvoudige tools en oefeningen die je ook in het dagelijks leven kunt toepassen, juíst ook op het moment dat je uitdagingen ervaart. Zodat je de zelfhelende kracht en wijsheid die in jou woont kan gaan ervaren en uitdagingen kan zien als kans om te groeien, kunt leven vanuit je hart, vol vertrouwen; het leven kan leven zoals jij dat graag zou doen!

De tools zijn afkomstig van Tibetaanse meesters die 100% vanuit hun hart leven, zonder angst, volledig in contact met hun ware natuur. Door ze zelf toe te passen en te merken hoezeer ze m’n leven hebben veranderd (en elke dag blíjven veranderen), kan ik niet anders dan deze tools met een grote glimlach en een blij en dankbaar hart doorgeven en delen, opdat zoveel mogelijk mensen hiervan mogen genieten!

Alles wat je ervaart in jezelf tijdens dit weekend is welkom. Het is geen retraite om jezelf te fixen, maar juist om te omarmen wat je tegenkomt en waar je nu staat. En vanuit die omarming en acceptatie is heling – als vanzelf – mogelijk. Hoe? Daar zal ik je in begeleiden.

 

Waarom in stilte?

In ieder van ons is alle wijsheid, liefde en vrede al aanwezig. Je inner being, je hart, je innerlijke meester geeft continue signalen. Maar vandaag de dag is er zoveel afleiding – telefoons, laptops, social media, drukke sociale levens – dat we deze innerlijke stem niet of meestal niet horen. Door even niet met elkaar te kletsen, ontstaat er pure quality time voor jou. Waardoor je dingen kunt ontdekken die je voorheen niet zag, en de signalen van je lichaam en hart (deze communiceren met je in stilte) weer kunt gaan horen. Ook het juist even niet over je proces of leven te praten, maar het puur te doorvoelen en ervaren, kan ontzettend waardevol zijn. Stilte om je heen kan je helpen om je innerlijke stilte – die er altijd al was, ook tijdens alle geluiden en afleiding – weer te voelen en ervaren. En na deze retraite neem je deze innerlijke stilte mee, je leven in!

Is deze retraite iets voor jou?

Ben je gemotiveerd om dichterbij jezelf te blijven? Te leven vanuit je hart? Zelf de regie te nemen over je leven? Om liefdevol innerlijke bagage achter je te laten die je niet meer dient? Jezelf te helpen helen, terugkeren naar wie je écht bent? Sta je open voor nieuwe dingen en heb je de wens om lichter, speelser en vrijer door het leven te gaan?

Zijn je antwoorden vooral ‘ja’? Dan is deze retraite iets voor jou!

Locatie

Op 350 meter van de Waddenzee in het uitgestrekte Friesche landschap ligt Boerderij Zen aan Zee. Een sfeervolle, kleinschalige plek, een oase van rust. Omgeven door weilanden en vergezichten is dit een prachtige plek om even stil te staan, naar binnen te keren en samen met de natuur om je heen je eigen natuur weer te gaan voelen en ervaren. De zonsop -en ondergang bewonderen, of met open mond naar de sterrenlucht staren? Dat kan hier ook!

De boerderij beschikt over vijf gedeelde appartementen, met losse eenpersoonsbedden en een luxe badkamer (inclusief ligbad). Je deelt met maximaal 1 andere deelnemer je slaapvertrek, en met max 2 of 3 deelnemers een badkamer.

               

De ruimte

In Zen aan Zee is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de Yin Yoga- en meditatiesessies gegeven worden. Hier vind ook het ligconcert op zaterdagavond plaats.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, schrijven, etc. Ook is er een grote tuin. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken.

Programma

Je wordt verwacht om 16.00 op de locatie Boerderij ‘Zen aan Zee’ in Paesens. Nadat je je spullen naar je kamer hebt gebracht, starten we om 17.00 met een gezamenlijke inleiding van de retraite en wordt ook de stilte ingeluid. Om 18.30 is er een eerste vegetarische biologisch diner, waarna we de dag eindigen met een meditatie en Yin Yoga sessie.

De rest van het programma bestaat uit meditatie sessies, oefeningen, Yin Yoga, ochtend Yoga (iets actievere vorm van yoga), live muziek, een Sound Healing Concert op zaterdagavond en meer! Er is tussen de programma onderdelen door voldoende ruimte om even helemaal met jezelf te zijn en het weekend, de plek en je ervaringen op je in te laten werken. Een programma met tijdstippen krijg je zodra je aankomt op de locatie.

Op zondag na de lunch eindigen we de retraite met een gezamenlijke sessie om 13.30, waarin ook de stilte wordt beëindigd. Tussen 14.30 en 15.00 zwaait ‘Zen aan Zee’ ons uit en is het weekend ten einde!

Bewust eten

Tijdens deze retraite wordt er heerlijk vegetarisch en biologisch voor je gekookt; voeding die je innerlijke reis ondersteunt en je voedt op alle fronten. Heb je een voedselallergie waar de chef rekening mee moet houden? Dit kun je ons laten weten bij het invullen van je aanmeldingsformulier.

Praktische informatie

Wanneer? 21- 23 oktober 2022

Ontvangst op vrijdag 21 oktober: 16.00u

Start programma: 17.00u (let op: je kunt niet ná 17.00 aansluiten, omdat je dan een essentieel onderdeel van de retraite mist). Zorg er dus voor dat je ruim op tijd vertrekt.

Vertrek zondag 23 oktober: 15.00u

Waar? Zen aan Zee, Munewei 1, Paesens (op 350 meter van de Waddenzee!)

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar: max 12 deelnemers.

Prijs

450 euro (incl. BTW)

Inclusief

 • 2 overnachtingen in een gedeelde kamer met luxe badkamer en ligbad
 • Healing Body & Mind programma
 • Stilte wandeling
 • Sound Healing Concert op zaterdagavond
 • Linnengoed en handdoeken
 • Alle maaltijden: 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2x diner (biologisch & vegetarisch)
 • Thee, water, healthy snacks

Exclusief

 • Annuleringsverzekering
 • Reiskosten

Betaling

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een betaallink. Wanneer je betaald hebt, is je plek gereserveerd.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleer je je boeking:

 • tot 4 weken voor de retraite? Dan krijg je 50% van je betaling retour.
 • 4 tot 2 weken voor de retraite? Dan krijg je 25% van je betaling retour.

Als je binnen 2 weken tot aanvang van de retraite je deelname annuleert, is er geen restitutie mogelijk. Je plek aan een ander doorgeven is wel mogelijk.

Als je je inschrijft voor deze retraite dan …

Ga je akkoord met het stilte-aspect van deze retraite. Dit houdt in dat je tussen de groepssessies door niet met elkaar praat – ook niet in je kamer. Ook de telefoons blijven uit het zicht (en liefst uit :)). Op deze manier krijgt iedereen de gelegenheid om een diepe innerlijke reis te maken. Tijdens de groepssessie is er wel gelegenheid tot het delen van je ervaringen en het stellen van vragen.

Je plek reserveren? Klik hier:

Deze retraite is volgeboekt.

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit gemediteerd, is deze retraite iets voor mij?

Bij elke meditatie beginnen we allemaal met een ‘beginners mind’. Wel of geen ervaring met meditatie is niet van belang. Dus ja! Deze retraite is ook voor jou!

Moet ik lichamelijk flexibel zijn voor Yin Yoga?

Nee 🙂 Het gaat er bij deze vorm van yoga over dat je de houding doet zoals deze goed voor jou voelt, en niet over hoe het eruit ziet of hoe diep je kunt stretchen. Je kunt de houding aanpassen totdat ie goed voelt voor jou, of je kunt een andere houding aannemen als een bepaalde houding niet voor jou past in dat moment.

Kan ik op vrijdag 21 oktober later dan 17.00 arriveren?

Nee, dit is niet mogelijk. We starten met z’n allen om 17.00. Tijdens deze gezamenlijke start wordt essentiële informatie gedeeld en de stilte gezamenlijk ingeluid. En daar hoor je dus bij te zijn 🙂

Zijn er eenpersoons kamers beschikbaar?

Bij deze retraite zijn er geen eenpersoons kamers beschikbaar.

Heb je andere vragen? Neem dan even contact met me op via de onderstaande button.

 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in het prachtige Friesland!

 

Liefs,
Irene

Gegevens

Begin:
21 oktober 2022, 16:00
Einde:
23 oktober 2022, 14:30
Kosten:
€450
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zen aan Zee
Munewei 1
Paesens, 9136 DJ
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
21 oktober 2022, 16:00
Einde:
23 oktober 2022, 14:30
Kosten:
€450
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Irene Sportel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zen aan Zee
Munewei 1
Paesens, 9136 DJ
+ Google Maps