Energetische healing

Wat is energetische healing?

Waar komt het vandaan?

Waar kan het me bij helpen?

Lees de antwoorden op deze – en misschien meer – vragen hieronder!

Rigpa Energetic Healing (REH)

Dit energie systeem is ruim 2500 jaar geleden gecreëerd door Tibetaanse monniken. Het is binnen deze gemeenschap alléén van meester op leerling doorgegeven. De handelingen werden geheim gehouden tot ongeveer 25 jaar geleden, toen enkele meesters het stap voor stap met de wereld begonnen te delen.

REH bestaat uit helende handelingen, ontwikkeld door Tibetaanse monniken en gebaseerd op de Medicine Buddha teachings en aspecten van het Bon Sjamanisme. Het staat los van religie of spirituele dogma’s of stromingen. Je hoeft nergens in te geloven om het te praktiseren of te ondergaan.

Even iets persoonlijks namens mij over deze prachtige helingswijze:
“Rigpa (voorheen ‘Shin-do’) raakte mij meteen toen ik Jose Antonio Manchado – meester in Rigpa Energetic Healing – dit zag toepassen op een vriendin van mij. Toen, 7 jaar geleden, voelde ik in mijzelf; dit is het missende puzzelstukje. Tijdens mijn studie Geneeskunde, en latere werk als arts, miste ik iets fundamenteels. Als zorgprofessionals bleven we ons richten op symptoombestrijding, terwijl ik ergens het gevoel had dat er méér mogelijk was. En dat ware heling op een dieper niveau mogelijk moest zijn.”

Rigpa Energetic Healing richt zich op dit diepere niveau; het onderbewustzijn. De plek waar al onze overtuigingen, angsten, belemmerende patronen en nog toxische informatie ligt opgeslagen.

Het lichamelijk, mentale of emotionele symptoom is eigenlijk een boodschapper die je wil helpen, en je de weg wijst naar heling, vrijheid, vrede en onvoorwaardelijke liefde. In plaats van deze boodschapper te doen zwijgen, gaan we tijdens een sessie naar de wortel van wat jij meemaakt en richt REH zich op het helen van deze oorzaak. Met als natuurlijk gevolg dat het lichaam zich kan herstellen, innerlijke vrede terugkeert, je geest kalmeert en er helderheid ontstaat.

Wat betekent een behandeling met Rigpa Energetic Healing voor jou in je dagelijks leven? Dat het je helpt om:

 • innerlijke rust te ervaren
 • mentale kalmte en focus te hebben
 • lichamelijke klachten op het niveau van de oorzaak te helen
 • familiepatronen achter je te laten
 • zelf-sabotage te overstijgen
 • angsten te helen
 • meer vanuit je hart te kunnen leven
 • gezonde keuzes voor jezelf te kunnen maken
 • en meer 🙂

Dharma Shamanic System

Dharma Shamanic System (DSS) is een energetische geneeswijze. DSS combineert de oeroude traditionele Tibetaanse geneeswijze, die al meer dan 2500 jaar gebruikt door Tibetaanse sjamanen, met de geneeswijze van Australische aboriginal sjamanen, welke meer dan 40.000 jaar geleden ontstaan.

Wanneer je DSS ontvangt tijdens een healing sessie, helpt het je terug te keren naar je natuurlijke staat van innerlijke vrede en harmonie, van waaruit heling en welzijn mogelijk is.

DSS werkt op het niveau van het onderbewustzijn, wat maakt dat de effecten / uitwerking doorwerken op meerdere vlakken in je leven en een permanente positive verandering in je perceptie veroorzaken.

Andere voordelen van DSS zijn onder andere:

 • het heelt pijnlijke en toxische herinneringen uit het verleden, waardoor je meer in het moment van nu kunt leven
 • het bevrijd je van oordelen, emotionele stress of gevoelens van wrok
 • het helpt je bij het overstijgen van beperkingen, zodat je kan leven in een meer vrije en authentieke staat van zijn

Reiki Usui

Reiki Usui is een energetische wijze van heling waarbij de handen gebruikt worden om universele helende energie door te geven. Reiki harmoniseert alle aspecten van ons wezen, op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Het brengt harmonie op plekken waar er een disbalans is. Het brengt gezondheid en welzijn terug op alle mogelijke manieren.

Reiki Usui, een oeroude wijze van heling, is herontdekt in het midden van de 19e eeuw door Dr. Mikao Usui, waardoor deze helingswijze weer in opleving kwam en uiteindelijk door mevrouw Hawayo Takata naar het Westen is gebracht.

Wat kan Reiki voor je betekenen? Reiki:

 • ondersteunt het natuurlijke zelfhelende vermogen van het lichaam
 • vitaliseert lichaam en geest
 • herstelt spirituele balans en mentaal welzijn
 • brengt de energie van het lichaam weer in balans
 • het maakt geblokkeerde energie los
 • en meer 🙂

Graag een afspraak maken voor een privé sessie?

Heb je vragen of wil je eerst wat meer informatie? Stuur me hier even een berichtje.