YOGA & MEDITATION

Yoga, wat ‘verbinding’ betekent, is een manier om te ontspannen en in contact te komen met jezelf.  Waarom? Zodat je ultiem van het leven kunt genieten!

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend in het Oosten en is sinds ongeveer de jaren ’60 populairder geworden in het Westen. Het fysieke aspect van yoga betreft houdingen (asana’s) om je lichaam te versoepelen en sterk te maken en bereidt je uiteindelijk voor om in meditatie te kunnen gaan.

Tijdens mijn lessen..

In je lichaam zit wel eens wat spanning verstopt. Door fysieke houdingen aan te nemen kun je deze gebieden stretchen en bevrijden van die spanning. Ik reik je oefeningen aan om zelf hiermee aan de slag te kunnen gaan. En deze ervaringen kun je meenemen, de mat af, de wereld in!  Tijdens mijn lessen is er vooral aandacht voor het leren luisteren naar je lichaam. Door middel van diverse meditaties en oefeningen duiken we uit onze gedachten, in het hart. Vanuit het hart leven betekent voor mij een leven in vrede en vrijheid. En dat is wat ik met al mijn enthousiasme graag met je deel!

Ik geef verschillende vormen van Yoga, welke hieronder staan beschreven.

Yin Yoga

Tijdens deze meditatieve vorm van yoga begeef je je in zittende of liggende poses gedurende 3-5 minuten. Op fysiek niveau ontspan je je spieren en stretch je het bindweefsel. Dit weefsel wordt met het ouder worden stijver en droger. Door Yin Yoga te beoefenen versoepel je het weefsel en geef je jezelf op deze manier een hele goedkope, compassievolle verjongingskuur! Daarnaast geven de houdingen je ruimte om met je aandacht naar binnen te keren, de stilte in. Je leert om niet meer te vluchten van jezelf, maar om in liefde met jezelf te leven. Je emoties niet langer te onderdrukken, gedachten minder serieus te nemen en zo tot rust kunnen komen.

Yang (Vinyasa) Yoga

Op het ritme van de ademhaling bewegen we van houding naar houding. We stimuleren de hartslag en bloedcirculatie, maken ons lichaam sterk en soepel en zijn met onze aandacht in het moment van nu. Voor alle lessen geldt: luister naar je lijf. Als je voelt dat het beter is om even rustig aan te doen, dan is daar op ieder moment alle ruimte voor! Op mij hoef je geen indruk te maken en op jezelf ook niet. Leer tijdens een les je grenzen en je mogelijkheden kennen. Speel, ontdek en geniet!

Waar?

Vaste lessen:

De Nieuwe Yogaschool, Laurierstraat 109 Amsterdam.

Maandag 19.45-21.00 (Yin Yang Yoga)

Donderdag 16.00 – 17.15 (Yin Yoga)

Delight Yoga Amsterdam

Dinsdag 09.00 – 10.00 (Yin Yoga). Locatie: Nieuwe Achtergracht 11 Amsterdam

Dinsdag 20.00 – 21.30 (Yin Yoga). Locatie: Prinseneiland Amsterdam

Lessen die ik vervang:

Een up to date overzicht van alle lessen die ik vervang bij Delight Yoga en De Nieuwe Yogaschool (DNYS) (laatst bijgewerkt op 19 december 2018)

27 december 18.15 – 19.45 Yin Yoga – Delight Yoga Prinseneiland

29 december 11.30 – 13.00 Yin Yoga – Delight Yoga Nieuwe Achtergracht

SPECIAL CLASS:

29 december 18.00 – 19.30 Yin Yoga & Live Music, samen met Rolandjan van Mulligen – Delight Yoga Nieuwe Achtergracht

Om je matje bij een les van mij bij Delight Yoga te reserveren, klik hier..

Daarnaast organiseer ik diverse yogaretraites. Voor meer informatie, klik op ‘agenda’.